GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mart 2016 Perşembe 07:17

İkinci canlı bombanın da kimliği netleşti mi?

Ankara'daki kanlı saldırıyı gerçekleştirenlerin iki kişi olduğu, ikinci saldırganın Zonguldak nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Özgür Ü olduğu öne sürülüyor.

Ankara Kızılay'da geride bıraktığımız pazar günü gerçekleştirilen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin PKK davasının firari sanığı Seher Çağla Demir olduğu daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanmış, ancak emniyet kaynakları, olay yerinde iki saldırgan olabileceği ihtimali üzerinde ısrarla durduğu da basına yansımıştı.

Bu ihtimalinin giderek güçlenmesinin ardından ilk olarak dün bazı gazetelerde adına ve bir benzin istasyonunda çekilmiş fotoğrafına yer verilen 'ikinci canlı bomba'nın 26 yaşındaki Özgür Ü. olduğu iddia ediliyor. Bugünkü gazetelerde yer alan haberlere göre Özgür Ü.'nün Zonguldak nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süredir Ankara’da yaşadığı tespit edildi.

Habertürk gazetesinden Barış Doğan'ın haberinde, Özgür Ü.'nün annesi G.Ü. ile babası A.S.Ü.'nün ayrıldığı, kendisinin de uzun süredir Ankara Çankaya’da yaşadığı bilgisine yer veriliyor. Haberde Özgür Ü.'nün dış kulak iltihabı rahatsızlığı nedeniyle 10 Ağustos 2008 tarihinde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek binasındaki acil servise müracaat ettiği ve aynı yıl ikamet adresinin Çankaya olduğu aktarılıyor.