GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ocak 2024 Pazartesi 14:47

İki ilçe için kritik zirve... Aslanoğlu adayları ilan mı etti?

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Menemen ve Aliağa’da belediye başkan adayları olacak isimlerle ilgili çalışma yaptığı aktarıldı. Bu kapsamda Aslanoğlu’nun aday adaylarına Aliağa’da Barış Eroğlu ve Menemen’de Tahir Şahin’in aday olacağını ilettiği belirtildi. Aday adaylarının ise alınan karara itiraz ettikleri bildirildi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili aday belirleme süreci devam ediyor. Aday adaylarının ise gözü Genel Merkez’de… Çok sayıda isim genel merkezde aday adayı olmak için kulis çalışmalarını sürdürüyor.

Partinin kalesi olan İzmir’de 6 ilçede adaylar belirlenirken Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerde belirsizlik devam ediyor.

CHP’nin elinde olmayan Aliağa ve Menemen ilçelerinin diğer ilçelere göre daha önce açıklanması bekleniyor. Bu kapsamda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, iki ilçede aday adayları ile arka arkaya zirveler gerçekleştirdi.

Buna göre Aslanoğlu’nun Aliağa aday adayları Çağatay Güç’ü ve Erol Güngör’ü partiye davet ettiği ve Barış Eroğlu’nun desteklenmesi talebinde bulunduğu öğrenildi. Güç ve Güngör’ün Eroğlu’nun adaylığına itiraz ettikleri ve il binasını terk ettikleri bildirildi.

Yine Aslanoğlu’nun  Menemen’deki süreç için Tahir Şahin, Deniz Karakurt, Ömer Güney, Ali Kemal Elitaş’ın katılımıyla bir toplantı düzenlediği ve Aslanoğlu’nun görüşmede Tahir Şahin’in aday olarak belirlendiğini katılanlara aktardığı öğrenildi. Toplantıda diğer aday adaylarının karar itiraza ettikleri ancak aday gösterilmesi durumunda Şahin’i destekleyecekleri belirtildi.

Yapılan görüşmelerin ardından ise gözler Cuma günü yapılması beklenen Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrildi. Özgür Özel başkanlığında yapılacak olan değerlendirme sonradasında PM’de iki ilçenin adaylarının duyurulup duyurulmayacağı karara bağlanacak.