GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ocak 2024 Pazartesi 11:46

Eski başkanlar, Dağ'ın ziyaretlerini anlattı: Çağdaş, şık bir hareketti!

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın İzmir’deki ilk program eski büyükşehir belediye başkanları Yüksel Çakmur ve Burhan Özfatura ziyaretleri ile başlamıştı. Çakmur ve Özfatura, Dağ’ın yaptığı ziyaretlerle açıklamalar yaptı. İki isim Dağ’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, adaylığının ilan edilmesinden sonra ilk ziyaretini, İzmir Büyükşehir’in 1989-94 yılları arasındaki Başkanı Yüksel Çakmur ve 1984-89 ve 1994-99 yılları arasında iki dönem başkanlık yapan Burhan Özfatura’yı ziyaret etti. Başkanlar, bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Çakmur, Hamza Dağ’ın bu ziyaretini “Çağdaş bir davranış” olarak nitelendirirken, Özfatura da “Kapımız herkese açık. Yeter ki İzmir’e hizmet edilsin” yorumunu yaptı.

HİÇBİR KISKANÇLIK DUYMADAN TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAMIZ GEREKİR
Hamza Dağ’ın ziyaretinin, aslında bu şehre hizmet etmiş bir başkana nezaket ziyareti anlamı taşıdığını, çağdaş, uygarca bir davranış sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüksel Çakmur, bu ziyaretle ilgili düşüncelerini şu sözlerle özetledi:

“Hamza Bey, bir nezaket ziyaretinde bulundu. Çağdaş, şık bir hareketti. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Kutuplaştırmadan, düşmanlaştırmadan yaşamak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye, kutuplaşmaktan yorgun ve üzgündür. Hamza Bey’in ziyaretini bu anlamda kıymetli ve doğru buluyorum. Hiçbir kıskançlık duymadan, halkı düşünerek, İzmirlileri düşünerek tecrübelerimizi paylaşmamız gerekiyor. Amaç İzmir’e hizmetse, yardımlaşma, katkı mutlaka olmalı.  Yerel yönetimler halka karşı sorumludurlar. Kendilerine başarılar diliyorum ve son olarak tayin politikasının artık bitmesi gerektiğine inanıyorum.”

ÖZFATURA: YETER Kİ İZMİR’E HİZMET EDİLSİN
1984’te Anavatan Partisi, 1994’te Doğru Yol Partisi’nden seçilerek iki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Burhan Özfatura, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ’a, nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Özfatura, şunları söyledi:

“Allah razı olsun hepsinden, kapıma geliyorlar, fikir soruyorlar, tecrübelerimden yararlanmak istiyorlar. Kapımız, gönlümüz herkese açık. Bunu tüm İzmirliler çok iyi bilir. Yeter ki İzmir’e hizmet edilsin. Hamza Bey bir nezaket gösterdi, evimize geldi, oturduk konuştuk”