GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Mart 2016 Cuma 16:13

İGC’den kayyum tepkisi: Özgürlük gaspı!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasını “basın özgürlüğünün gasp edilmesi” olarak değerlendirdi.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesi'ne kayyum atadı.

Bu gelişme üzerine İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen, Başkan Yardımcısı Murat Atilla ve Sayman Semih Aksoy, Zaman Gazetesi’ni ziyaret etti. Zaman Gazetesi İzmir Temsilcisi Vahit Yazgan ve gazete çalışanlarıyla bir araya gelen Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri, kayyum uygulamasının basın kuruluşları üzerinde tehdit unsuru olarak kullanıldığına dikkat çekti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ziyarette kayyum atanmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’de kayyum, basın kuruluşları üzerinde tehdit unsuru olarak kullanılıyor. Daha çok yakın zamanda Koza Holding’e bağlı basın kuruluşları önce kayyuma devredilip daha sonra kapatıldı. 500’ü aşkın basın emekçisi de işini kaybetti. Şimdi sıra Zaman Gazetesi’ne geldi. Bu uygulama basın hak ve özgürlüklerinin ve mülkiyet hakkının gasp edilmesidir. Yine yüzlerce kişinin işinden olması demektir. Muhalif kurumları susturmak için kayyum sopası kullanılmasını kabul etmiyoruz. Aynı tehlikenin tüm basın kuruluşları için geçerli olduğunu görüyoruz. Buradan uyarmak istiyoruz; Artık özgürlükten yana olan tüm kurumların baskılara karşı kol kola hareket etmesinin zamanı gelmiştir.”