GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Mart 2016 Cuma 15:57

Karabağlar’da sendikadan ‘taciz’ isyanı: Görevden alın!

Bir belediye bürokratının bir kadın personeli taciz ettiği iddiası üzerine bina önünde eylem yapan DİSK üyeleri Başkan Selvitopu’na seslendi.

EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi şok eden taciz iddiasıyla çalkalanıyor.

Belediyede çalışan bir bürokratın bir kadın personeli taciz ettiği iddiası sendikayı ayağa kaldırdı.
DİSK Genel-İş Sendikası üyeleri belediye binası önüne gelerek oturma eylemi yaptı. Sendika üyeleri Başkan Muhittin Selvitopu’nu göreve çağırarak, adı geçen bürokratın görevden alınmasını istedi.

Eylemde, ‘Kadın, yaşam, özgürlük’,  ‘Kadına uzanan eller kırılsın’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Başkan şaşırma, sabrımızı taşıma’, ‘KARBEL işçisi köle değildir’ sloganları atıldı.

ÇALIŞANLARA MOBBİNG UYGULANMAKTA…
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Karabağlar Belediyesi’nde işçi sınıfının sendikal haklarına karşı olumsuzluklar yaşanmakta, işçiler baskı ile karşı karşıya kalmaktadır. Bunca yükü sırtlayarak kenti temizleyen personel hastalandığı takdirde sürgün edilmekte... Belediyede işçilere ayrılan alanlar iş sağlığı ve iş güvenliğine uygun değildir. Başta Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengüller olmak üzere birim müdürlerin işçilere yönelik baskılarını arttırarak sürdürmekte. Personele aldığı ücretlerin helal olmadığı söylenmekte, belediyede haksız, hukuksuz, iş yaşamına aykırı tutumlar sergilenmekte. Kendilerine ilettiğimiz bu talepleri görmezden gelenler sorunu çözmedikleri gibi, çalışanlarına mobbing uygulamakta” dedi.

DERHAL GÖREVDEN ALINSIN!
Kara; “Tüm bu yaşanan mağduriyetler yetmezmiş gibi, belediyede çalışan bir kadın arkadaşımız bir müdür tarafından telefon mesajı ile taciz edilmiştir. Başkanlık makamına konuyla ilgili gerekli dilekçe ve delilleri sunmamıza karşın, ilgili tacizci müdürün sadece görev yeri değiştirildi. Ancak sorunları dile getiren işçiler ise yer değişikliği ve sürgüne, keyfi uygulamalara maruz kalmakta. İşçilere yönelik itibarsızlaştırma, küçümseme, tecrit etme anlayışı sosyal demokratlık değil, sosyal kabadayılıktır. Başkan ve bürokratlarının, müdürlerin sendika ile ortak hareket ederek sorunların çözümü için çaba sarf etmesini istiyoruz. Sürgün, kuralsız çalışma, mobbing kalksın, müdür derhal görevden alınsın. Eğer bu uygulamalardan vazgeçilmezse bu kenti onlara dar edeceğiz” dedi.

Öte yandan, adı geçen müdürün açığa alındığı ve teftiş kurulunda soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.