GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Şubat 2022 Çarşamba 18:34

İEKKK'da Şükürer dönemi sona erdi... Yeni başkan belli oldu!

İzmir'de mübadil ve muhacirlere yönelik sözleri nedeniyle kent gündemine oturan Sıtkı Şükürer’in gelen tepkilerin ardından göreve yeniden talip olmama kararı sonrası İEKKK’da yeni başkan belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önerisiyle kurulun yeni başkanı BASİFED Başkanı Mehmet Ali Kasalı oldu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer'in, İzmirli mübadil ve muhacirlere yönelik sözleri kent gündeminde uzun süre yer almıştı.

Şükürer’e Millet ve Cumhur İttifakı üyelerinin yanı sıra iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından da tepki yağmış ve Şükürer'in görevden alınması çağrısında bulunulmuştu. 

Gelen tepkilerin ardından görev süresinin de sonuna gelen Sıtkı Şükürer, yeniden İEKKK başkanlığına talip olmayarak bugün gerçekleştirilen kurul toplantısına katıldı.

Seçim gündemiyle toplanan kurulda Başkan Soyer’in önerisiyle görevin yeni sahibi Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Mehmet Ali Kasalı oldu.

MEHMET ALİ KASALI KİMDİR? 
İzmir ve Ege Bölgesi lojistik sektörünün en güçlü kurumlarından YAKA Uluslararası Nakliyat, YGL Lojistik ve EGELOG firmalarının Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Atatürk Lisesi’nden sonra ODTÜ’de başlayan yükseköğrenimini 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi-Mimarlık Bölümü’nde tamamladı.
Mensubu olduğu Uluslararası Lojistik Sektörünün en önemli meslek örgütü olan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)’nde 1990-2001 yılları arasında 11 yıl Yönetim Kurul Üyeliği ve Başkan Vekilliği yaptı. Karşıyaka Spor Kulübü (KSK)’de 1984 yılından bu yana uzun yıllar her kademede yöneticilik yapan Kasalı, sadece eski kulüp başkanlarının kurucu olduğu 1912 Karşıyaka Derneği’nin Kurucu Başkanı, Karşıyaka Spor Kulübü’nün Yüksek Divan Kurulu Üyesi’dir.

1994 Yılında Ege Sanayicileri ve İş İnsanları (ESİAD) Yönetim Kurulu'na giren Kasalı 27 yıl süreyle Yönetim Kurulu Üyeliği yaparak Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yüksek İstişare Kurul (YİK) Üyeliği ve YİK Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu dönem içinde 1994 yılında başlayıp TÜRKONFED’in kuruluşuyla sonuçlanan İş İnsanları Zirveleri’nde aktif görev alan ve 2003 yılında kurulan BASİFED’in kurucularından olan Kasalı, TÜRKONFED’in kuruluş çalışmalarına ve tüzük hazırlanmasına katılarak 2. Dönem TÜRKOFED Başkan Yardımcılığı yaptı. Yapılan 2021 genel kurulunda BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Kasalı, dönemi tamamladığında 1984’te KSK’de başlayan, UND ve ESİAD’la devam eden sivil toplum yolculuğunda 40 yılını tamamlayacaktır.

İzmir Başkanlar Kurulu üyesi ve İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) yeni başkanı olan Kasalı evli ve 2 çocuk babasıdır.