GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Şubat 2022 Çarşamba 13:54

Büyükşehir onayladı... Ağaçlandırma alanına cami!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’de ağaçlandırma alanını dini eğitim tesisi kurulabilmesini öngören planları onaylayarak askıya çıkardı. Planlar hem Çiğli Belediyesi’nde hem de Büyükşehir Belediyesi meclisinde tartışmalara neden olmuştu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Büyükçiğli Mahallesi’nde yer alan ağaçlandırılacak alanlara dair yeni 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planlarını askıya çıkardığını duyurdu. Askıya çıkan imar planları ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Orman İşletmeleri Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Bakanlığı’na devredilen  parselin 10 bin metrekarelik kısmına ‘dini eğitim tesisi’ kurulabilecek. 

Plan raporunda imar planının değişikliği gerekçeleri şu şekilde yer aldı “İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyük çiğli Mahallesi, 5782 Parsel 1/5000 Ölçekli Nazmi İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Ağaçlık Alan olarak planlanmıştır. Bölgenin İbadet Alanı ihtiyacı doğrultusunda bu imar planı çalışmalarının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.” 3 Mart’a kadar askıda kalacak olan imar planlarına göre yapılacak tesis 2 bin 500 metrekare büyüklüğündeki iki kattan oluşacak. 

PLANLAR TARTIŞMAYA NEDEN OLMUŞTU
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan imar planları Çiğli Belediyesi’nin gündemine geldiğinde CHP grubu arasında tartışmalara neden olmuştu. CHP’li Meclis üyesi Suat Burhan Çağlayan ayrılmak istenen alanın büyük olduğunu dile getirmiş ve komisyon kararına uymayarak plana ret oyu vermişti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen plan değişikliği ise İmar Komisyonu tarafından oy çokluğu ile geri çevrilmişti. Gerekçe olarak alanın statüsü gösterilmişti. Ekim ayında bir kez daha gündeme gelen planlar değişiklikle birlikte meclisten oy birliği ile geçmişti.