GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Şubat 2017 Pazartesi 15:29

Hükümetten 'Varlık Fonu'na devir' açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Türkiye Varlık Fonu, Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, tabiri caizse 'garanti' mahiyetinde olan bir fondur" dedi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş kameralar karşısına geçti.

Kurtulmuş'a bazı kurumların Varlık Fonu'na devredilmesi soruldu. Büyük kamu şirkletlerinin daha etkin yönetilmesi ile ilgili niyet söz konusu olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Devletin elinde kuvvetli kaynak oluşturulması sağlanmaktadır. Ekonomik salvolara karşı kendini koruyabilecek dinamik yapıya kavuşması öngörülmektedir. Bu niyetle bu adım atılmıştır. Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, birtakım dışarıdan müdahalelere karşı kuvvetlenmesini sağlamak için tabiri caizse 'garanti' mahiyetinde olan bir fondur. Savunma Sanayii'nden ilgili kaynağın buraya aktarılmasının amacı, aynı şekilde kullanımın aynı kaynakta toplanarak, daha etkin kullanımını sağlayabilecek bir adımın atılmasıdır."

"EVETİ ANLATACAĞIZ"

Referandum konusuna ilişkin soruya ise Kurtulmuş şu yanıtı verdi:

"Bugün Türkiye bir Suriye, Irak, Libya, Yemen olmadıysa bunun en temel sebebi sandığın ortada olmasıdır. Darbe döneminden sonra bile darbeciler sandıkla indirilebilmiştir. Allah'tan ortada sandık var. Bizatihi bu referandum sandığının ortada olmasının demokrasinin gücünü gösteriyor. Kimisi evet, kimisi hayır diyecek. Herkes süreç içerisinde neden evet, neden hayır dediğini ortaya koyacak. Bu bir parti seçimi değil. Kim evet ve hayır diyecekse açık seçik ortaya koyacaktır. Kimse demokratik bir yarış olacağından şüphe etmesin. Bizim sloganımız 'Türkiye için evet.' Kampanya boyunca eveti anlatacağız."

DAEŞ OPERASYONU

DAEŞ terör örgütüne yönelik 29 ilde yapılan ve 748 kişinin gözaltına alındığı operasyona da değinen Kurtulmuş, "Bütün terör örgütlerine diz çöktüreceğiz derken hamasi bir retörikle söylemiyoruz. Uzun bir süredir birçok terör örgütüyle mücadele veriyoruz. Bu örgütlerin diz çöktürülmesi Türkiye'nin bekası için zorunludur. Eninde sonunda hepsine diz çöktüreceğiz. Türkiye terörle iç içe yaşayamaz. Bütün operasyonlar yapılacak. Destek veren unsurları ayıklayıp yargı önüne çıkaracağız. Son DEAŞ operasyonu dabu kapsamda yapıldı. Türkiye'ye zarar veremez hale getirmek için gayretle yapılan bir mücadeledir" diye konuştu.