GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2016 Cuma 11:10

Hotar’dan önemli mesajlar: Teröre karşı tek vücut olalım!

‘Teröre karşı tek yürek’ adı altında Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu ile bir araya gelen Hotar, terörün karşı daha güçlü ‘dur’ demek gerektiğini ve meydanın boş olmadığını ifade etti.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, ‘Teröre karşı tek yürek’ adı altında Erzurumlular Dernekleri Birliği Federasyonu ve Gümüşhaneliler Derneği ile bir araya geldi.

Kaya Termal’de yapılan toplantıya AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Gümüşhane Milletvekil Hacı Osman Akgül, Ankara Eski Milletvekili Nurdan Şanlı, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, dernek üyeleri, meclis üyeleri ve partililer katıldı. 

Toplantı öncesi kahvaltıdan sonra milletvekilleri ve dernek başkanları kısa konuşmalar yaptı. Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ise Erzurum yöresine ait bir şiir okudu.

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN HAYATI
AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, hemşeri dernekleriyle bundan sonra sık sık bir araya geleceklerini ve meclisteki derneklerin temsilcileri olan milletvekilleriyle buluşmasını sağlayacaklarını belirtti. Hotar konuşmasında teröre karşı tek yürek olunması gerektiğini altını çizerek, “Keşke size 3 ay içinde tamamladığımız vaatlerimizden ve yatırımlarımızdan uzun uzun bahsetseydim. Ama gündem öyle bir gündem ki doğal olarak terörle yoğun bir şekilde geçiyor. Bizim önceliğimiz insan hayatıdır. Ülkemizin birliği, bütünlüğü tek bayrak, tek millet ve tek devlet olarak devam etmemiz. Bunu sağladıktan sonra kazanımlarımızı taçlandıracağız. O günler de yakın” dedi.

BU MEYDAN BOŞ DEĞİL!
Terörle mücadele noktasında herkesin elini taşın altına koymasını isteyen Hotar, terörün sadece ilgili kişilerin çözeceği bir konu olmadığını ifade etti. Hotar, “Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması ve tek yürek olduğunu göstermesi lazım. Ben bu bilincin Erzurumlular’da da, İzmirliler’de de, Gümüşhaneliler’de de yüksek olduğunu biliyorum. Ama bu bilincin biraz daha yüksek sesle dile getirilmesi ve teröre destek verenlere gösterilmesi gerekir. Bu meydan boş değil. Bu ülke şehitlerimizin kanıyla, mücadele edilerek kazanıldı. Her bir metrekaresinde şehitlerimizin kanı var. Dolayısıyla biz, şehitlerimizin döktüğü kanların aziz hatırası uğruna bir metrekare yer vermeyeceğiz. Hem teröristlere hem teröre karşı duruş göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

TERÖRE DESTEK VERENLER VAR
Çeşitli mecralarda teröre destek verenlerin olduğunu söyleyen Hotar, “Ben de bir akademisyenim... Çok üzgünüm ama öğrenciler için gecesine gündüzüne katanları bir kenarda tutuyorum, bazı basın mensupları arasında ve genel kurulun içinde de maalesef teröre destek verenler var. Teröre karşı sesini yükseltmeyenler var. Buradan çağrımız olsun. Teröre karşı daha yüksek sesle ‘dur’ diyelim. 78 milyonu aşamazlar. Tüm dünya aşamadı. Bir avuç çapulcu da aşamayacak. Ama bu yönde şehit vermememiz için desteklerinize ihtiyacımız var” dedi.

TEK VÜCUT OLMAMIZ GEREKİYOR
10-25 gün önce ‘teröre karşı tek yürek adı’ altında bir toplantı yaptıklarını, fakat yerel konuların arasında kaybolduğunu ifade eden Hotar, bu amaçla toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Hotar, “Kimliklerimizden ‘ben, sen, o’ diye ayrışmadan, ‘biz’ diyerek tek vücut olmamız gerekiyor. Bu teröre karşı bir eylem stratejisidir. Terörizm birkaç kişiye zarar vermeyi ve korkutmayı hedefler. 2000’li yıllar terörle mücadeleyle geçti. AK Parti olarak terörün bitmesini ve akan kanın durmasını, anaların ağlamasını kendimize dert ettik. Terörle mücadele 4 boyutta devam etmektedir. Demokratikleşme sürecinde milli birlik ve kardeşlik projesi başlatıldı. Birleştirici ruhu yeniden sağlamak için gayret ediyoruz. Ve daha çok demokrasi istiyoruz. Uzun yıllarda reformlar yaparak, adım adım ülkemizi güçlendirmeye çalıştık. Elimizi taşın altına koyduk. Yeri geldi gövdemizi taşın altına koyduk yola çıktık. Örgütün etkisiz hale getirilmesi an meselesidir. Güvenlik güçleri kararlı mücadelesini göstermektedirler. Bölücü terör örgütü muhalefetten yüz bularak saldırılarına yeniden başladı” dedi.

GÖZYAŞININ RENGİ YOKTUR
Ülkenin geleceğinin her türlü kaygıdan önce olması gerektiğini söyleyen Hotar, “Suriye’de yaşanan olayların içine ülkemizi çekmek istiyorlar. Bölgede ve dünyada sahip olduğumuz söz hakkımızın kaybetmesini sağlamak istiyorlar. Küresel aktörlerdir. Terör bugün en önemli sorunlardan bir tanesidir. Türkiye’deki terör iç kaynaklı değildir. Çatışmaların asıl kaynağı emperyal duygularla harekete geçen küresel aktörlerdir. Bölgede terörü besleyen şartları yok etmeye çalışıyoruz. Bölgedeki refah düzeyini artırmak için eylem planları oluşturuyoruz. Bunu besleyen temel konulardan biri de dar çerçeveli ulusalcı politikalardır. Esas aktör içeride değildir. Toplumu etkileme gücü terörün kendisinden çok daha fazladır. Bir ülkenin tek başına üstesinden geleceği bir konu değildir. Teröre karşı etkili bir iletişim dili belirlemeliyiz. Amacımız farklılıkları aynı çatı altında muhafaza etmektir. Kararlıyız, mücadelemiz sürecek. Bugünleri de geride bırakacağız. Çünkü gözyaşının rengi yoktur. Kim gözyaşı dökerse döksün aynı yerden gelip, aynı hedefe gitmektedir. İzmirimizin, düşmanı denize dökmüş yiğit şehrin, yiğit insanlarının burada yaşayanların hayata katkı veren tüm hemşerilerimin teröre dur deme yönünde çok güçlü bir duruş sergileyeceklerine inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun, en kısa sürede bu beladan kurtarsın” diye konuştu.

BİR KİLİMİN DESENLERİ GİBİ…
Erzurum Dernekler Birliği Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş, ülke olarak birlik ve beraberlikten bahsederek, “Erzurumlular olarak her zaman önce devlet, vatan, ülke diyen devletin temsilcileriyiz. Erzurum’u ve Türkiye’yi aziz şehitlerimize borçluyuz. Ok yaydan çıktı mı bunun önü alınmaz. Gelin bir sevgide bir bedende vücut bulalım. Mevlana gibi, Yunus Emre gibi bakalım. Bir vücutta buluşursak insanlığa hizmet etmiş oluruz. Biz sevgi medeniyetiyiz. Yürekle yaşamak vardır. Yüreğe parayla makamla giremezsiniz. Sevgiyle girersiniz. Biz bir kilimin desenleri gibi bütün illerimizi bir bedende buluşturursak, ben, sen değil o zaman biz oluruz, güçlü, diri oluruz. Muhabbet varsa sevgi, güven, huzur vardır. Ailede kin, husumet varsa azap ve ayrılık vardır. Ben insanlarımızı parti ayrımı yapmaksızın tek bayrakta, vatanda birliğe davet ediyorum. Bayrak varsa herkes siyaset yapar. Demokrasiye de inanmak lazım. Bugünkü siyasi parti halkın teveccühü ile iktidara gelmiştir. Saygı duyacağız. Üretenlere hizmet edenlere saygılı olmamız lazım. Burada her siyasi partiden seçilmiş insanlar var. Bürokrasiden, sendikalardan, meslek odalarından, siyaset yapan ilçe başkanlarımızdan var. Bu kurumların görüşleri de yerel yönetimler ve ülke yöneticileri tarafında dikkate alınması gerekir. Ben herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİ DE KATILDI
Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Cevdet Uçan ise, toplantıyı organize edenlere teşekkür ederken, burada olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Uçan, ülke bütününe katkı sağlamak için derneklerin ve federasyonların hizmet ettiğini dile getirdi. Uçan, ‘teröre karşı tek yürek’ konulu toplantının önemine değinirken, bu tür toplantıların devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇECEK KADAR CESUR OLMAZSAK…
Ülke olarak zor günlerden geçtiğini dile getiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise, “Siyasetin hükmü yoktur. Elimizde vatanımızı savunan insanlarımız var. Fazlasıyla vatan haini var ve vatanı korumak için çalışan vatanseverlerimiz var. Bizler bu toprağa, vatana, ezana gönül vermiş insanlar olarak tek vücut olmalıyız. Bayrağla, ezanla, marşla biz insanlar olarak birilerinin etrafında tek vücut olmak zorundayız. Bu vatanı bölmek için uğraşan o hainlere karşı vatanımızı müdafaa noktasında şahadet şerbetini içecek kadar cesur olmazsak onlar kazanır. Ama bugün toprağa koyduğumuz her şehidimiz ‘ceddimiz Selçuklu’dan atalarımız Osmanlı’ya kadar ecdadımız bilsin ki onların torunları olarak bizlerde bu vatan için şehit oluruz ama o namussuzlara bu vatanı çiğnetmeyiz’ diye haykırıyor. İnşallah her noktada tek yürek olacağız” şeklinde konuştu.