GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mart 2016 Perşembe 16:22

Yüksel’den vekillere mesaj: Ne demek istediğini anlattı!

Başkan Kocaoğlu’nun ‘veda sözleri’ni yorumlayan CHP İl Başkanı’nın ’13 vekil’ vurgusu tartışmalara neden oldu. Yüksel, İzmir milletvekillerine SMS göndererek sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2019 yerel seçimine üç yıl kala adaylıkla ilgili açıklama yaptı.

Ege Genç İş Adamları Derneği, 73’üncü Ege Toplantısı’nda konuşan Başkan Kocaoğlu, “Zirvedeyken bırakmak gerek” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu’nun, ayrıca, “71 yaşından sonra layıkıyla ‘5 sene daha yapacağım’ demek bana gerçekçi gelmiyor. Kendini, dünyayı benden daha iyi tanıyan pırıl pırıl arkadaşlar var. Görevi onlara teslim etmek gerektiğine inanıyorum” sözleri partiyi hareketlendirdi.

Kocaoğlu’nun sözlerini Egedesonsöz’e yorumlayan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, ‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış’ sözü var. Onun çalışma sistemi de budur. Başkan o inanç ve kararlıkla hareket ediyor” ifadelerini kullanmış ve “İzmir için gecesini gündüzüne katıyor. 13 milletvekilimizden daha çok geziyor ve çalışmalar yapıyor” diye konuşmuştu.

Bu sözler CHP içerisinde tartışma konusu oldu. Bazı vekillerin rahatsız olduğu belirtildi. Bazı medya kuruluşlarında Yüksel’in bu dönemin vekillerin kastettiğini ve Aziz Kocaoğlu kadar çalışmadıkları mesajı verdiğini ileri sürdü.

Yaşananlar ardından harekete geçen İl Başkanı Yüksel İzmir milletvekillerine SMS’le açıklama yaptı. CHP İl Başkanı mesajda kendi döneminin vekillerini kastettiğini vurguladı.

İŞTE O MESAJ
Sayın Milletvekilim… Yandaş yayın organı Yeni Asır Gazetesi’nin bugünkü sayısında şahsımın bu dönemki milletvekillerimize söylenmiş gibi aktarılan sözleri tam bir çarpıtma ve aldatmacadır. Bu sözün doğrusu “Büyükşehir Belediye Başkanımız benim dönemimdeki milletvekillerimizden bile çok daha fazla koşturmuştur, çünkü konumu da onu gerektirmektedir" şeklinde olmasına rağmen, yandaşlar, bu sözü islerine geldiği gibi değiştirmişlerdir. Her şeye rağmen kastını aşan bir cümle olduysa kendi dönemimdeki milletvekili arkadaşlarımdan da özür dilerim...

BURADAN KİMSENİN TARTIŞMA ÇIKARTMASINA…
Milletvekillerine konuyla ilgili mesaj gönderen Başkan Yüksel, “Ben Aziz Başkan’ın köy köy dolaşmasından, dağ-tepe demeden gezmesinden, kırsalda yaptığı çalışmalar ve çiftçiye köylüye verdiği destekte dolayı bu alanda benden ve benim dönemimdeki vekil arkadaşlarımdan daha çok koşturduğundan söz ettim. Kastettiğim şey köylerde, kırsalda çok fazla çalıştığı, bizlere büyük katkısı olduğudur. Buradan kimsenin partimizde tartışma çıkartmasına ne ben ne de milletvekillerimiz izin vermez” dedi.