GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2022 Cumartesi 08:15

Hazine harekete geçti... İzmir'de özelleştirme kararları!

Özelleştirme İdaresi’nin aldığı kararla birlikte İzmir’de de 3 değerli alan satışa çıkarıldı. 

EGEDESONSÖZ –  T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan taşınmazlar, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında  8 ildeki 17 taşınmaz "satış" yöntemiyle özelleştirme kapsamına alındı. 

Satışa çıkarılan taşınmazlar arasında İzmir’den de araziler bulunuyor. Kentin Çeşme ve Çiğli ilçelerinden 3 değerli alan kararla birlikte satış için vitrine çıkarıldı. 

Satış kararı ile birlikte, Çeşme’nin 16 Eylül Mahallesi’ndeki 7 bin 878 metrekare büyüklüğündeki turizm alanı, Çeşme’nin Reisdere Mahallesi’ndeki 6 bin 13 metrekare büyüklüğündeki konut alanı özelleştirilmiş olacak. 

Çiğli’nin Küçükçiğli Mahallesi’ndeki 5 bin 81 metrekare büyüklüğündeki parsel de satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan bu alanda Büyük Gül Parkı yer alıyor. 

17 Mart 2022 tarihleri arasında son teklif verme tarihi dolacak olan taşınmazlar için 1 milyon ile 1 milyon 250 bin TL arasında değişen geçici teminat bedelinin yatırılması zorunlu tutulacak. Arsa satışları pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.