GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2024 Çarşamba 18:28

Güzelbahçe'de 'İnce' rest... Adaya itiraz etti!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, partisinin ilçe adayı olarak belediye başkan yardımcısı Mustafa Günay'ı göstermesine tepki gösterdi. İnce, "CHP ilkelerine ve CHP bağlılığına ve verdiğim hizmetler adına aday adayı arkadaşlarımın bir kere daha değerlendirilmesini rica ediyorum" dedi.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri için İzmir adaylarını belirleyen CHP'de sular durulmuyor.

Çiğli, Çeşme ve Karaburun'da adaylar konusunda mevcut belediye başkanları itirazlarını sürdürürken kervana bu kez Güzelbahçe katıldı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçeden aday adayı olan diğer isimlerle birlikte CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü binasında basın açıklaması düzenledi.

Partinin Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay'ı aday göstermesine tepki gösteren İnce, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

İnce açıklamasında şunları söyledi:

"31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 7 arkadaşımla birlikte Güzelbahçe’yi yönetmek için aday adayı olduk. Yola çıktık ve çalışmalarımızı sürdürdük. Parti Meclisimizin  kararı ile Güzelbahçe’ye aday olmamış bir partili arkadaşımız Güzelbahçe’ye CHP adayı olarak görevlendirilmiştir. Bu yapılan tercihin yanlış olduğu kanaatindeyiz. Güzelbahçe hayali olan tüm arkadaşlarımız aday adaylığı sürecinde CHP ilkeleri doğrultusunda bu seçim için çalıştılar. Bu süreçte partimiz ilçemize temsilci gönderip bizleri tartıya koydu. Bu arkadaşlarımın Güzelbahçe’yi yönetebileceğine ben Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı olarak doğru olduğu kanaatindeyim. CHP ilkelerine ve CHP bağlılığına ve verdiğim hizmetler adına aday adayı arkadaşlarımın bir kere daha değerlendirilmesini rica ediyorum. Bu süreç gerçekleşirse şahsımı belediye başkan adayı olarak feragat etmenizi istriyorum. Bu süreçten sonra bir gelişme olursa aday adayı değilim. Partimizin Güzelbahçe ve İzmir’de en yüksek oyu alacak. CHP’li Güzelbahçe’den aday olmuş bir arkadaşıma görevi devretmek en büyük dileğimdir"