GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Aralık 2021 Perşembe 14:24

Güzelbahçe canisinin ifadesi ortaya çıktı… ‘JİTEM’ detayı!

Güzelbahçe’de 3 Suriyeli’yi yakarak öldüren ve iki kişiyi yaralayan K.K.’nin ifadesi ortaya çıktı. İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonunda bulunan avukatların ulaştığı ifadede, K.K.’nin Suriyeli mültecileri tasarlayarak yaktığı kaydedildi. K.K. ifadesinde geçmişte JİTEM için çalıştığını ve arabasına bırakılan “temizliğe başla” notunun ardından olayı gerçekleştirdiğini belirtti.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde 16 Kasım günü Suriyeli inşaat işçileri 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish çalıştıkları inşaat firmasında gece uyurken üzerlerine benzin dökülerek yakıldığı iddia edilmişti.

Mültecileri yakarak öldürdüğü söylenen kişinin teknik takibe alındığı ve olayın üzerinden iki hafta sonra Kadriye Atasoy ve Necati Atasoy’u yaralamaktan gözaltına alındığı ifade edilmişti. İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonunda bulunan avukatların ulaştığı bilgilere göre; fail K.K. emniyetteki ifadesinde mültecileri yakarak öldürdüğünü de itiraf etti ve tasarlayarak adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Saldırganın ifadesine de ulaşan avukatlar, 1981 doğumlu olduğu öğrenilen K.K. isimli saldırganın; 2000'lerde askerlik yaparken bir komutan tarafından çağrıldığını ve JİTEM’e davet edildiğini ve gizli operasyonlarda yer aldığını söylediğini aktardı.

‘ARABAMA NOT BIRAKILDI: TEMİZLİĞE BAŞLA’
Baro avukatlarının ulaştığı ifadede saldırgan; İzmir’e döndükten sonra çeşitli işlerde çalıştığını ve hatta cinayetin gerçekleştiği şirkette de çalıştığını dile getirerek şunları söyledi: “Arabanın camında bir gün not buldum. Bu notta ‘göreve başla’ yazıyordu. Bir zaman sonra bir not daha buldum. ‘Göreve devam et’ yazıyordu. Üçüncü notta ‘Temizliğe başla’ yazıyordu. Temizliğe başla lafını ‘Türkiye’yi Suriyelilerden temizle’ olarak anladım. Birlik Beton'a gittim. Eski arkadaşlarıma bana iş ve yer vermelerini istedim. 'Tamam' dediler. Bir battaniye aldım, bu Suriyelilerin kaldığı odaya gittim, odada biraz yattım. Hiç konuşmadık onlarla. Çok havasızdı, darlandım, rahatsızlandım. Hatta çıktım dışarı hava aldım. Sonra hastaneye gittim bana iğne yaptılar” dedi.

HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ GERİ DÖNMÜŞ
K.K, hastane dönüşü arabasındaki içinde 5 litre benzin olan bidonu bir çuvala koyduğunu belirterek şunları söylediği aktarıldı:
“Yakınlarda bir cami var, camiye gittim, ceketimi çıkardım ve beni tanımasına diye. Benzin bidonu çuvala koydum. Bu kişileri kaldığı Birlik Beton’dan bu kişilerin odasına geldim. Bidondaki benzini kapının önünden odaya boşalttım. Kapıyı kapattım ve bir bezi ateşi verdim. Bez tutuştu, oradan ayrıldım. Camiye gittim. Camideki ceketi aldım, herşeyi çuvalın içine koydum ve çuvalı bir çöp konteynerlere attım. Daha sonra hiçbir şey olmamış gibi yanan işyerine geri döndüm. Oradaki bir arkadaşıma 'İşlem tamam' dedim. Patronun oğluna da, 'Ne oluyor burada' dedim ve daha sonra ayrıldım. Benim öldürme kastım yoktu korkutmak istedim”
Baro avukatları, olayla ilgili savcılık soruşturması sürdüğünü belirtirken, fail K.K.’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına yönelik rapor talep edildiğini söyledi.