GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Aralık 2021 Perşembe 14:07

Buca Kırklar'da kaçak yapılar yıkılıyor

İzmir Büyükşehir ekipleri, muhtar senediyle satışı yapılan arazilere inşa edilen evler, yasal sürecin tamamlanmasının ardından Büyükşehir ekipleri tarafından yerle bir edildi

EGEDESONSÖZ – Buca’nın Kırklar mahallesinde, geçmişte muhtar tapusu denilen evrakla satışı yapılan alanlara inşa edilen yapılarla ilgili uzun süredir devam eden hukuki süreç nihayet bitti ve yıkımlar başladı. Kırklar mahallesindeki beş yapı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından yıkıldı.

İMAR BARIŞINDAN YARARLANMAK İSTEDİLER!

Evlerin tahliye edilmesi yönündeki tebligatın ardından yıkım kararlarının uygulanmasına geçildi. Zamanında, muhtarlık tüzel kişiliğine ait olan araziler, muhtar senediyle vatandaşlara satılmıştı. O arazilere konutlar inşa eden vatandaşlar, daha sonra İmar barışından yararlanmak istemişler, yanlış beyanda bulunarak yapı kayıt belgesi alanlar olmuş, ancak yapı kayıt belgeleri Büyükşehir Belediyesi ve İzmir çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti.

EVLERİ YIKILAN VATANDAŞLAR, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Jandarmanın güvenlik tedbirleri altında, evleri yıkılan vatandaşların itirazlarına rağmen evler ve arsayı çevreleyen duvarlar yıkıldı. Evleri yıkılan vatandaşların Kırklar köyünden olmadıkları, İzmir’in çeşitli bölgelerinde yaşadıkları, söz konusu yerler için numarataj alıp ikamet yeri olarak gösterildiği ve iki ikametli göründükleri iddia edildi. Evleri yıkılan vatandaşların, muhtarlık tapusuyla satışı yapan Kırklar köyünün eski muhtarları için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etmeye hazırlandıkları öğrenildi.