GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ekim 2016 Perşembe 08:42

Güven’den o kriz için ‘Remarque’lı yorum: Batı yakasında…

CHP İl Başkanı Güven Gaziemir’de yaşanan gerginlik için durum değerlendirmesi yaparken Alman yazar Remarque’den alıntı yaptı. Güven, “Batı yakasında değişen bir şey yok. Gaziemir’de bunlar daha önce de yaşandı. Üçüncüsü de öncekiler gibi sakinlikle halloluyor” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Gaziemir’de yaşanan kriz hakkında durum değerlendirmesinde bulundu.

2015 yılının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir öğretmene kafa atarak burnunu kıran Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer’i olaydan sonra düz memur olarak görevlendiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol geçtiğimiz günlerde tepki toplayan bir karara imza attı.

Şenol’un Tuncer’i başkan yardımcısı yapması ve koordinatör olarak görevlendirmesi Gaziemir İlçe Örgütü’nü harekete geçirirken belediye meclis üyeleri de komisyonlardaki görevlerinden istifa etti.

Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in, İl Başkanı Güven’le bir araya gelerek, “Sorumlu beni görüyorlarsa partimin huzuru için istifa etmeye hazırım” mesajı verirken, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da, “İlçede durum normale dönmez ise gerekirse geliriz. Yerinde inceleme yapar ona göre de gerekeni yaparız” açıklamasını yapmıştı.

ALMAN YAZARIN KİTABIYLA CEVAP VERDİ
Gelişmeler üzerine Egedesonsöz’e konuşan İl Başkanı Güven, Alman yazar Erich Maria Remarque tarafından yazılan Birinci Dünya Savaşı’nı konu alan ve daha sonra beyaz perdeye uyarlanan, ‘Batı cephesinde yeni bir şey yok’ romanından alıntı yaptı.

Güven, “ Batı yakasında değişen bir şey yok.  Rapor hazırlama gibi bir durum yok.  Belediye başkanı yaşanan gerginlikten dolayı izin aldı.  Vekaleten başka biri görevine bakıyor. Gaziemir’de bunlar daha önce de yaşandı. Üçüncüsü de öncekiler gibi sakinlikle halloluyor. Bir şekilde Gaziemir örgütü olarak uzlaşıp anlaşıyorlar. Pazartesiden itibaren her şey normal akışında devam eder gider” ifadelerini kullandı.