GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ekim 2016 Çarşamba 18:58

Seçim Kurulu o itirazı karara bağladı: Büyükşehir’in yeni meclis üyesi…

Gaziemir’de seçim kurulu görevinden istifa eden AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Sert’in yerine Büyükşehir’e CHP’li Aydın Tülü’yü göndermesinin ardından yapılan itiraz karara bağlandı ve oy çokluğuyla Yılmaz Eroğlu’nun yeni üye olmasına karar verildi.

EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti’den belediye meclis üyesi olan Selçuk Sert’in Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilmesinden sonra seçim kurulu ilginç bir karar aldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yakın çalışma ekibinde bulunan Sert’in yerine Gaziemir İlçe Seçim Kurulu, Büyükşehir Belediyesi’ne AK Parti’li bir isim yerine CHP’li bir meclis üyesini gönderdi.

Sert’in istifasının ardından meclisin üçüncü sırasında bulunan Yılmaz Eroğlu’nun Büyükşehir hayali de gerçekleşmedi. Seçim kurulu, Sert’in yerine CHP’li Belediye Meclis Üyesi Aydın Tülü’yü yolladı. Kurul, aldığı kararı ilçede alınan oy oranına göre sıralamaya bakarak yaptığını açıkladı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yusuf Şahin karar yazısında 2972 sayılı yasanın 6 ve 24. Maddeleri ile Yüksek Seçim Kurulu’nun 26.05.2007 sayılı kararı göz önüne alınarak parti ayrımı gözetmeksizin seçiliş sırasına bakarak işlem yapıldığını vurguladı.

İlçe Seçim Kurulu’nun kararının ardından AK Parti teşkilatı şok yaşarken taraflara çağrılar da gitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yazısına da seçim kurulu aldığı kararı gönderdi. Büyükşehir de, meclis toplantısına CHP’li Tülü’yü davet etti. Kararın ardından bir araya gelen hukukçular ve AK Partili yetkililerin İl Seçim Kurulu’na itiraz etti.

4'E 3 OYLA GEÇTİ 
İl Seçim Kurulu durum için toplanarak itirazı karara bağladı. Kurul oy çokluğuyla AK Partili Yılmaz Eroğlu’nun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olmasına karar verdi.

Oylamada Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Şahin, CHP Temsilcisi Kenan Biçer ve HDP Temsilcisi Celal Temel karşı oy kullanırken, karar AK Parti temsilcisi Murat Elçikoca, MHP temsilcisi Baki Yılmaz ve memur üyeler Alparslan Karaduman ile Hayrullah Ayan’ın oylarıyla geçti.

'Çekimser' kalmak istedi ama... 
Oylama sonrası MHP temsilcisi Baki Yılmaz'dan ilginç bir tepki geldi. Yılmaz oylama bittikten sonra çekimser kalmak istediğini bildirdi ancak oylama sonlandığı için talebi değerlendirmeye alınmadı.