GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:16

Gözler ilçe başkanlığı koltuğunda... Bayındır’da aday adayı bolluğu!

İlçe başkanlığı kongrelerinin sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nde26 Ağustos günü sandık başına gidecek olan Bayındır ilçesinde aday adayı bolluğu yaşanıyor. Mevcut İlçe Başkanı Behzat Aydilek’in yeni dönem aday olmadığı ilçede 4 isim ön plana çıkmış durumda…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası başlayan ilçe kongreleri kız kesmeden devam ediyor.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmir’in birçok noktasında tartışmalar yaşanırken, Bayındır İlçe Örgütü de Cumartesi günü (26 Ağustos) sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

MEVCUT BAŞKAN YOKUM DEDİ
Yerel seçimler gösterdiği performans ile dikkat çeken ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur ile ikinci tur arasında oyunu arttıran mevcut ilçe başkanı Behzat Aydilek yeni dönem kongrede aday olmama kararı almıştı.

ÖRGÜTTEN ‘BAŞKAN OL’ ÇAĞRISI
Aydilek’in aday olmamasının nedeni olarak ilçe örgütünden ‘belediye başkan adayı olarak seni istiyoruz’ yönündeki yoğun talep olduğu kulislerde yerini aldı. CHP Genel Merkezi'nden kongreler öncesi yayımlanan genelgede ise 2024 seçimlerinde belediye başkan aday adayı olacak isimlerin meclis üyeliği, ilçe başkanlığı gibi görevlere aday olmaması şartı konulmuştu.

İLÇEDE KOLTUK İÇİN ADAY ADAYI BOLLUĞU
Aydilek’in aday olmaması sonrası ise ilçede başkanlık koltuğu için aday adayı bolluğu yaşanıyor. İlçede 2 dönem belediye meclis üyeliği görevi yapan Arif Uyguner ilçe başkanlığını istediği biliniyor. Belediyedeki meclis üyelerinin de tam desteğini aldığı iddia edilen Uyguner’in aday olması beklenirken 4 yıldır kadın kolları başkanlığı görevini yürüten Emine Umsu’nun da aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İKİ İSİM UZLAŞIR MI?
Uyguner ve Umsu isimlerinin öne çıktığı ilçede ise uzlaşının yaşanabileceği de iddia edildi. Uzlaşı çıkmaması durumunda iki ismin de ayrı ayrı seçimleree girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İlçede Uyguner ve Umsu’nun yanı sıra ilçe başkanlığı adaylığı için Murat Gülbay ve çiftçi Alaattin Yörük’ün ismi de geçiyor.