GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Kasım 2023 Salı 13:54

Gözler 31 Mart seçimlerinde... Gaziemir’de kim/hangi partiden aday?

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Gaziemir’de ilçesinde ise CHP-AK Parti rekabetinin yaşanması beklenirken çok sayıda isim partilerinden aday olmak istiyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

GAZİEMİR’DE ADAY ADAYLARI NETLEŞİYOR
Seçim heyecanının başladığı ve yoğun çalışmaların gerçekleştirildiği ilçelerden biri de Gaziemir. Geçtiğimiz seçimlerde 84 bin  867 seçmenin oy kullandığı Konak’ta CHP ve İYİ Parti adayı olarak seçime giren Halil Arda 47 bin 347 oy almıştı. AK Parti ve MHP ittifakının yer aldığı Cumhur İttifakı’nın adayı Nazmi Yılmaz ise 33 bin 338 oyda kalmıştı.

CHP’DE ADAY KİM OLACAK?
2019 Yerel Seçimleri’nde Özgür Özel’in desteğiyle belediye başkan adayı olan ve zafer kazanan Mevcut Başkan Halil Arda yeniden aday olduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Parti içinde gerçekleştirilen kongre sürecinde geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni seçilen Genel Başkan Özgür Özel  arasında gerçekleştirilen kongrede delege olmamasına rağmen Özel’i desteklediğini açıklayan Hali Arda, Genel Merkez’den yeni dönemde belediye başkanlığı için vize bekliyor.

Geçmiş dönemde İl Başkan Yardımcılığı yapan ve Gaziemir’de ikamet eden Yasin Ergül’ün adı kulislerde yer alıyor. Ergül’ün de aday adaylığını istediği iddia edilen süreçte CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in il başkanlığı döneminde yer alan Ergül’ü genel başkana önereceği iddia edildi.

CHP geçmiş dönem Parti Meclisi Üyesi  Umut Tekin’in de 2024 seçimleri için aday adayı olacak isimler arasında... Geçmiş dönemlerde de belediye başkanlığını istediği bilinen Tekin, milletvekilliği seçimlerinde de aday adayı olmuştu.

Gaziemir Seydiköylüler Derneği Başkanı  Hakan Süvari, ilçe eski başkanı Yüksel Demirsoy, meclis üyeleri Ünal Işık ve İlhan Özköse,  İlçe yöneticisi ve Gaziemir Spor Kulübü Başkanı Çağrı Şırlancı’nın da isimleri 31 Mart’ta aday adaylığı için yer alıyor. İddiaya göre İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın belediye başkan adaylığı için genel merkeze Ünal Işık’ın ismini sunacağı belirtiliyor.

Gaziemir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için ismi geçen bir diğer meclis üyesi ise Levent Çağlarsu. CHP Meclis Üyesi olarak seçilen sonrasında belediye başkanı Halil Arda ile yaşadığı tartışmaların ardından partiden istifa eden Çağlarsu’nun önseçim olması halinde partiye geri dönerek aday adayı olacağı kulislerde yer alıyor.

AK PARTİ'DE ADAY BOLLUĞU
31 Mart 2019’da seçimlerinde olduğu gibi MHP'nin AK Parti ile ittifak yapması bekleniyor. AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı için ise aday bolluğu yaşanıyor. İlçede Mustafa Sevinç,  Deniz Doğan ve Erdem Kılıç aday adaylığını açıklamış durumda.

İlçede ayrıca il başkanlığı tarafından yaptırılan anketlerde Uğur İnan Atmaca ve Ömür Şanlı’nın isimlerinin de çıktığı belirtiliyor.

İYİ PARTİ'DE İLÇE BAŞKANI ADAY
İYİ Parti’de ise aday adaylığını açıklayan tek isim Sedat Dağ. İlçe başkanlığı görevinden ayrılan ve belediye başkan aday adaylığını açıklayan Dağ, İYİ Parti’den çalışmalara başlayan tek isim oldu.