GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Kasım 2023 Salı 12:48

İzmir bürokrasisinde istifa dalgası!

İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar’dan; İşkur İl Müdürü Kadri Kabak, Didim’den belediye başkan aday adayı oldu. İki isim tercihini AK Parti’den yana yaparken görevlerinden de istifa ettiler.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri için siyasi partilerde takvim işlemeye devam ediyor.

AK Parti’de yarın saat 19.00’a kadar kabul edilecek olan aday adaylığı başvuruları için yoğunluk yaşanıyor.

Devlet bürokrasisi içinde olan ve siyasete atılma kararı alan çok sayıda bürokrat ise görevlerinden istifa etmeye başladı.

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt görevinden istifasının ardından Manisa-Yunusemre’ye AK Parti’den aday adayı olduğunu duyurmuştu.

KADRİ KABAK’IN TERCİHİ DİDİM
Kurt’un ardından iki isim daha istifasını verdi. İşkur İl Müdürü Kadri Kabak, AK Parti Didim’den belediye başkan adayı olmak için dosyasını verdi ve saha çalışmalarına başladı.

TUNÇ’TAN ÜÇÜNCÜ İSTİFA!
Bir diğer isim ise İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç oldu. 2019 Yerel Seçimleri’nde Karabağlar Kaymakamı iken görevinde istifa ederek AK Parti’den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Tunç, şansını yeniden Karabağlar’dan yana yaptı.

Tunç, 2019’daki yerel seçim sürecinin ardından önce Buca Kaymakamlığı’na ardından Kayseri Vali Yardımcılığı’na atanmıştı. Mayıs seçimlerinde Kayseri’deki görevinden istifa eden Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir 9’uncu sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Tunç, Ağustos ayında yayınlanan kararname ile İzmir Vali Yardımcılığı görevine getirilmişti.