GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2024 Perşembe 08:17

Gelecek, yeni il başkanını bekliyor… Üç haftadır atama yapılmadı

3,5 yıldır yürüttüğü İzmir İl Başkanlığı görevinden ayrılan Onur Sivaslı’nın yerine gelecek yeni Gelecek Partisi İzmir İl Başkanının kim olacağı belli değil. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun, Afrika dönüşü sürpriz bir ismi İzmir İl Başkanı olarak ataması bekleniyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Üç yıldan fazla başkanlık yaparak partide görev süresi anlamında rekor kıran Onur Sivaslı’nın istifasından sonra Gelecek Partisi, İzmir Teşkilatı’nda yeni başkanını bekliyor. Aradan yaklaşık üç hafta geçmesine rağmen Genel Merkez’in yeni başkan ve yönetim kurulunu atamaması, “Acaba Gelecek Partisi de mi küçülmeye gidecek? Yoksa tabelayı mı indirecek?” sorularını akla getirdi.

BAŞKAN GİTTİ, YÖNETİM KURULU GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR
İstifa etmesine rağmen Onur Sivaslı’nın parti yönetimindeki isimlerle irtibat halinde olduğu, yönetim kurulu üyelerinin “İçimizden birini İl Başkanı yapın, bizler onun yanında çalışmaya hazırız” mesajı verdiği öğrenildi. 400 metrekarelik bir katta bulunan Gelecek Parti İzmir İl Başkanlığı’nın ayda ortalama 70 bin lira giderinin olduğunu, başkanlığa aday olmayı düşünenlerin de bu büyük masraftan çekindiği için talepte bulunmadığı da kulislerde konuşuluyor.

İLÇELERDE HERHANGİ BİR SORUN YOK
Bu arada Gelecek Partisi’nin İlçe teşkilatlarının mevcut binalarında faaliyetlerine devam ettiği, yönetim kurullarının eksilmeden görevlerini sürdürdüğü ifade edildi. Yurtiçinde çeşitli etkinlikler için seyahatlere çıkan, son olarak Gazze’ye destek amacıyla Afrika’ya giden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, ülkeye dönüşte İzmir’in yeni İl Başkanı’nı açıklaması bekleniyor.