GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Ocak 2023 Çarşamba 09:51

Gaziemirli muhtarlar yeni başkana 'hayırlı olsun' dedi... Hem ziyaret hem şikayet!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevine gelen Şenol Aslanoğlu’na yönelik ‘tebrik’ ziyaretleri devam ederken, bir ziyarette Gaziemir ilçesi muhtarlarından geldi. Aslanoğlu’na hayırlı olsuna giden ilçe mahalle muhtarlarının ayrıca Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik şikayetlerini de dile getirdiği öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de en fazla tartışmalara neden olan ilçe olan Gaziemir’de sular durulmuyor.

Parti içi tartışmalara sık sık ev sahipliği yapan ve meclis içerisinde ‘Halil Arda destekçisi’ ve ‘Halil Arda karşıtı’ olarak ikiye bölünün Cumhuriyet Halk Partisi’den sık sık ‘disiplin’ savaşları yaşanmıştı. Mecliste 10/10 bölünen ve karşılıklı ‘ihraç edilsin’ şikayetlerinde bulunan ve dönemin il Başkanı Deniz Yücel’in sık sık müdahale etmek zorunda kaldığı ilçede Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya hakkında bir şikayette muhtarlardan geldi.

HEM ZİYARET HEM SİTEM
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yaklaşık 40 günlük il başkanlığı atama sürecinin ardından göreve Şenol Aslanoğlu’nun atanması ile birlikte bir çok STK, iş dünyası temsilcisi, siyasi parti örgütleri ve kurumdan ‘hayırlı olsun’ ziyareti gelirken, dün bir ziyarette Gaziemir ilçesi muhtarlarından geldi. Toplu halde Aslanoğlu’nu CHP İzmir İl Binası’nda ziyaret eden mahalle muhtarları, yeni görevinden dolayı Aslanoğlu’na tebriklerini iletti. Ziyarette ayrıca Gaziemir ile ilgili de sitemde bulunan mahalle muhtarları, Belediye Başkanı Halil Arda’nın kendileri ile yeteri kadar ilgilenmediğini, taleplerine karşılık verilmediğini ve vatandaşlardan gelen şikayetlerin iletilmeye çalışılmasına rağmen görüşmekte zorluk çektiklerini iletti. Özellikle asfalt sorunu hakkında vatandaşlardan gelen tepkileri Arda’ya aktardıklarını dile getiren mahalle muhtarları Başkan Arda’nın kendilerine ‘siz çözün’ dediğini Aslanoğlu’na ilettiği öğrenildi.

BUGÜN ZAMANIM DAR AMA…
Muhtarların şikayetlerini dinleyen Aslanoğlu’nun ise sıkışık programdan kaynaklı "Bugün ziyaret programım oldukça yoğun. O yüzden bugünkü taleplerinizi, şikayetlerinizi ve önerilerinizi lütfen unutmayın. Önümüzdeki haftalar içerisinde sizlerle mutlaka bir araya geleceğim. Orada geniş çaplı tüm sorunlarınızı dinleyip bunlara çözüm bulmak için elimizden ne gelirse yapacağız" dediği iddia edildi.

DAHA ÖNCE DE DENİZ ARDA KINANMIŞTI
Muhtarlar daha önce de Gaziemir’de ilçe belediye başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’nın 2024 seçimlerinde kendi muhtar adaylarını belirlediği ve toplantı yaptığı iddiası sonrası basın açıklaması yapmış ve açıklamada “2024 seçimleri için paralel muhtarlık payesi dağıtma hevesine kapılmış bu hanımefendi, sözde kadınlar adına pozitif ayrımcılık yaparak seçme ve seçilme hakkına karşı durmuştur” ifadelerini kullanmıştı.