GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ekim 2018 Perşembe 16:17

Gaziemir’de yerel seçim ateşi yandı: Muhalefet Nursoy'da birleşti

İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde yerel seçimde CHP’den aday olmak isteyen Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy yola çıktı.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçime yönelik çalışmaların hızlandığı CHP İzmir’de aday adaylığı başvuruları devam ediyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil ilçe belediyelerinin tamamında yüzlerce kişi aday olabilmek için yola çıktı.  İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde 10 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Halil İbrahim Şenol’a alternatif kendi meclisinden çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy aday adayı olmaya karar verdi. Gaziemir’de mevcut Belediye Başkanı Şenol’a karşı parti içinde siyaset yapan bazı isimlerin temsilcisi olarak yola çıkan Nursoy resmi açıklamayı Cumartesi günü yapacak.

24 Haziran genel seçimi sonrasında CHP’de başlayan olağanüstü imza hareketinde, Gaziemir’de bulunan iki kurultay delegesi de Muharrem İnce’den yana imza vermişti. CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan ve eski İlçe Başkanı Umut Tekin açıklama yaparak imza atmıştı.  İmzacı iki isim, 2019 sürecine yönelik tercihini de Nursoy’dan yana yaptı. Özkan ve Tekin de seçim sürecini Nursoy ile birlikte götürme kararı aldı.  Olağanüstü imza sürecinde Başkan Şenol da genel merkeze giderek Kılıçdaroğlu’na destek olduğunu belirtmiş, son gün kamuoyuna fotoğrafı paylaşmıştı.

Öte yandan Nursoy’a destek verenlerin arasında daha önce aday adaylığı gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İşadamı Cem Koç da bulunuyor.