GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ekim 2018 Perşembe 13:32

CHP’li Vatansever Güzelbahçe’den aday adayı!

EMA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Makina Yüksek Mühendisi Hüseyin Vatansever, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Güzelbahçe Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı. 

Eşi Nursel Vatansever ile birlikte CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’e adaylık dosyasını teslim eden Vatansever, şehirlerin gerçek sahiplerinin ‘seçilmiş’ belediye başkanları olduğuna inandığını belirterek, “Vizyoner bir bakış açısıyla, dünyadaki iyi uygulama örneklerinin referans alındığı pek çok yatırımı ve teknolojiyi ülkemize kazandırmanın rahatlıkla mümkün olabileceğine inanıyorum.” dedi. 
Belediye başkanlarının seçildikleri kent veya beldelerde yol, kaldırım, park, temizlik ve benzeri görevlerinin yanı sıra, en az bu görevler kadar önemli bazı konu başlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Vatansever, 33 yıllık iş hayatında üyesi ve yöneticisi olduğu sivil toplum kuruluşlarında dile getirdiği doğruları, belediye başkanlığında hayata geçirmek için yola çıktığını söyledi. 

PROJE BAZLI BELEDİYECİLİK VURGUSU 
Güzelbahçe’yi Çeşme ya da Urla’ya gidilirken içinden transit geçilen bir belde olmaktan çıkarmayı hedeflediğini kaydeden Hüseyin Vatansever,  şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Bu noktada hiçbir siyasi ihtiras, hırs ve beklentimin olmadığını da özellikle vurgulamak istiyorum. Güzelbahçe’mizi, tüm halkımızın günlerini dolu dolu geçireceği, görülmek ve gidilmek istenilen bir kent parçası yapmak için ortak akılla çalışacağız. Bir deniz kenti olan Güzelbahçe’mizin denizle olan bağının, sadece keyif mekânlarıyla sınırlı olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yenilenebilir ve temiz enerji yatırımlarından; ülkemizde son yıllarda adeta mucizeler yaratan ve katma değeri yüksek üretim ve ihracatın en önemli sektörleri arasında yer alan tekne ve yat imalatı için ilçemizi bir merkez haline getirebilecek pek çok projenin hazırlığını tamamladık. Adaylık sürecinde bu projelerimizin tüm ayrıntılarını halkımızla paylaşacağız. Aday gösterilmem halinde ekibimizle birlikte bu projeleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.”