GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Nisan 2016 Cumartesi 08:37

Gaziemir’de 23 Nisan başkanları ‘Önce doğa’ dedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un makamına oturan ilkokul ve ortaokul öğrencileri çevre, hayvanlar, trafik, bisiklet yolları ve kütüphane konularında projelerini anlatıp, hayata geçirilmesi için talimat verdi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu altı öğrenciye bıraktı. GAZİGEM 6.sınıf öğrencisi Hüseyin Arabacı ve 7. Sınıf öğrencisi Duru Yiğit ile Aslanlar İlköğretim Okulu öğrencileri Orçun Çelik, İpek Karademir, Havin Ünal ve Gökhan Süer sırayla başkanlık koltuğuna oturdu. Çevrenin korunması, kütüphane sayısının arttırılmasını, trafik sorunun çözülmesi ve daha çok bisiklet yolu yapılmasını gerektiğini ifade eden Gaziemir’in minik başkanları, hayvanlar konusunda da insanların daha duyarlı olmalarını istedi. Bu konularda geliştirdikleri projeleri anlatan çocuklar, projelerin hayata geçirilmesi için talimatlar verdi.

‘En büyük mirasımız çevre’
Çocuklara çevre konusundaki duyarlılıkları için teşekkür eden Başkan Şenol, “Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir’de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Gaziemir’de yaşayan herkes adına bir ağaç diktim. Şimdi yeni hedefim bu sayıyı ikiye katlamak. Çünkü bu ülkenin geleceği siz çocuklara bırakacak en büyük mirasımız çevre. Sizlerde çevre konusunda daha duyarlı olun, doğaya sahip çıkın” diye konuştu. Çocukların hayvanlar konusundaki projelerini de beğeniyle dinleyen Başkan Şenol, hayata geçirdikleri modern hayvan hastanesinde Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce hayvanların he türlü bakım ve sağlık işlerinin yapıldığının altını çizdi.

‘5 litre atık yağa, 1 litre yeni yağ’
GAZİGEM’i temsilen Başkan Şenol’un makamını devralan Hüseyin Arabacı, yaptığı araştırma sonucu Almanya’da geri dönüşüm malzemelerinden elektrik üretildiğini öğrendiğini ve bu projeyi Gaziemir’de hayata geçireceğini söyledi. İzmir’de geri dönüşümü hayata geçiren ilk belediye olduklarını da hatırlatan Şenol, kentin değişik noktalarındaki 300’e yakın kumbara bulunduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Kâğıt, karton, plastik, cam ve metal ambalaj atıkları ile geri dönüştürülebilir her tür atığın, evsel atıklardan ayrıştırarak topluyoruz. Bir litre atık yağ, bir milyon litre suyu kirletiyor. Evlerinde 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşlarımız belediyemizi aradıklarında bu beş litreyi alıp, karşılığında bir litre yeni yağ bırakıyoruz.”