GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2024 Çarşamba 11:20

Foggo’dan üstünü çizenlere yanıt: Parti talimatıyla İstanbul’a gittim!

CHP’den Konak Belediye Başkan aday adayı olan ve Karaburun adaylığı parti içinden gelen itirazlar üzerine reddedilen Hacer Foggo, kendisine yönelik eleştirilerle ilgili olarak “Benim adaylığıma PM'de itiraz edip İzmir'den ayrılış fotoğrafımı gerekçe gösterenlere bir çift sözüm var, ben İzmir'de iken CHP Genel Merkezi'nden aradılar ve İstanbul'a geçmemi, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için İstanbul'da çalışmamı istediler” dedi.

EGEDESONSÖZ- Bir dönem CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörlüğü ve Genel Başkan danışmanlığı görevi yürüten, son olarak da CHP’den Konak Belediye Başkan aday adayı olan yazar Hacer Foggo’nun Karaburun’dan aday gösterilmek istenmesi Parti Meclisi’nde yaşanan itirazlar sonrası reddedilmişti. Foggo’nun yerine uzun yıllardır partide kadın kollarınden önemli görevlerde bulunan Nurşen Balcı aday yapılmıştı.

FOTOĞRAF GÖSTERİLDİ, İTİRAZ EDİLDİ
“Beni CHP’ye sığdıramadınız” diyerek sitemkar bir paylaşım yapan Foggo ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir açıklama yapmıştı. Özel “MYK'ya sunduğum listede Hacer Foggo vardı. Ancak büyük bir itiraz yükseldi. 14 Mayıs seçimi bitince ertesi gün sosyal medyadan paylaştığı fotoğraf gösterildi. İtiraz edildi” ifadelerini kullanmıştı.

GENEL MERKEZDEN ARADILAR
Foggo’dan ise yeni bir açıklama geldi. Foggo açıklamasında “Benim adaylığıma PM'de itiraz edip İzmir'den ayrılış fotoğrafımı gerekçe gösterenlere bir çift sözüm var, ben İzmir'de iken CHP Genel Merkezi'nden aradılar ve İstanbul'a geçmemi, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için İstanbul'da çalışmamı istediler” dedi.