GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2024 Çarşamba 10:59

AK Parti adayı Dağ'dan dikkat çeken vaat: 90 dakika ücretsiz aktarma geri gelecek!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, geçtiğimiz yıllarda kaldırılan "90 dakika ücretsiz aktarma" hakkını geri getireceklerini söyledi. Dağ açıklamasında "90 dakika uygulaması vardı. Kaldırıldı. 1 Nisan itibariyle ilk bileti attıktan sonra 90 dakikayı ücretsiz kullanacak bu müjdeyi vermekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Menemen’de bir dizi program gerçekleştirdi.

Dağ, ilk olarak Tepe Sosyal Tesisleri’nde spor kulüpleri yöneticileri ve sporcular ile bir araya geldi. Programa Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen’deki spor kulüplerinin tamamının yöneticileri ve sporcuları ile vatandaşlar katıldı.

İZMİR MARKASINI YÜKSELTECEĞİZ
Programda açıklama yapan Dağ,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözlerini hatırlatarak 2020 olimpiyatlarında Türkiye’nin başarı elde etmesinin tesadüf olmadığını, ülkenin her köşesisine tesisler kazandırılarak mümkün olduğunu kaydetti.

Amatör sporlara önem verdiklerini söyleyen Dağ, “statlardan halı sahalara kadar gençlerin buralarda spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını önemsiyoruz. Asarlık gibi birçok bölgede amatör spor aktiviteleri ile uğraşan spor ve yöneticileri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Şimdi işimiz daha önemli… Daha ötesini, iyisini hayata geçireceğiz. Amatör spor kulüplerinin yanında olacağız.İzmir’de tesisler inşaa edeceğiz.  Bizim için vazgeçilmez bir nokta olacaktır bu. Çünkü spor kulüpleri toplumsal birleşmeyi sağlıyor. Hayata yeni başlayan gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için hayatidir.  Artık İzmir Büyükşehir belediye başkanı olarak bu kardeşiniz tesislerin inşası ve maddi destekleri bizzat ben sağlayacağım. Çünkü çok iyi biliyorum ki önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Gençlerin hayatı için ciddi bir mücadele veriyorsunuz.Bugüne kadar nasıl gerçekleştirdiysek bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN
Menemen Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan övgüyle bahseden Dağ, “Menemen’i üç sene önce kazandık. İşçinin maaşını ödemeyen bir belediyeydi, artık hizmetler konuşulur oldu. 30 halı saha inşa eden bir belediye olduk. Bu şehire, sanayi ve serbest bölge getiren bir belediye olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda Çanakkale duble yolunun Menemen aksında trafik sıkışıyordu. Battı-çıktılar Karayolları ile değil Menemen Belediyesi tarafından yapılıyor. İş bilenin kılıç kuşananın. Biz iş nasıl yapılır biliyoruz. Biz İzmiriz, başarabiliriz. Örneğimiz Bergama’da, Aliağa’da elimizin değdiği her yerde hikayemiz var. İzmir’de Hamza Dağ’ın her köşesinde izi vardır” şeklinde konuştu.

90 DAKİKA ÜCRETSİZ AKTARMA GERİ GELECEK
Geçtiğimiz yıllarda İzmir Büyükşehir Beleidyesi kararıyla kaldırılan 90 dakika ücretsiz aktarmayı geri getireceklerini söyleyen Dağ, “5 yıl çok önemli işler yapacağız. İlerleyen günlerde lansmanla projeleri tanıtacağız. 90 dakika uygulaması vardı. Kaldırıldı. 1 Nisan itibariyle ilk bileti attıktan sonra 90 dakikayı ücretsiz kullanacak bu müjdeyi vermekten büyük mutluluk duyuyorum. 1 Nisan'dan sonra bu şehirin her sokağında her branşta sporcu yetişeceğini ve dünyada başarılar elde edeceğini göreceğiz ve İzmir markası olarak yükseleceğiz” ifadelerini kullandı.

PEHLİVAN’DAN DAĞ’A DESTEK ÇAĞRISI
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“Spor, sadece bir aktivite, bir hobi değil, toplumları ortak duygularda buluşturan, içinde disiplini, çalışmayı, rekabeti, centilmenliği, kazanmayı, kaybetmeyi ama mutlaka kucaklamayı, tebrik etmeyi, teselli etmeyi öğreten, birlikte sevinmeyi, birlikte üzülmeyi öğreten disiplinleri olan bir alandır.

Toplumların bağları da genç yaşlarda, bu alanlarda birlikte yapabildikleri sportif çalışmalarla güçlenir. Takım ruhunun ne olduğunu öğrendiğimiz, anladığımız andan itibaren, milli birlik ve beraberliğimizin de ne anlama geldiğini kavramaya başlamışız demektir.

Devletimiz, milletimiz, bayrağımızın her alanda başarıyla temsil edilmesi, daha ileri seviyelere ulaştırılması bugünün gençleri ve yöneticileri olan sizlerin eseri olacaktır. Bu nedenle göreve başladığımız ilk andan itibaren geleceğimizin teminatı olan siz evlatlarımızın sportif yaşamlarıyla ilgili sorumlulukları üstlenmiş olan kıymetli kulüplerimizin imkanlarımız ölçüsünde, her zaman ve her koşulda, hiçbir ayrım yapmadan yanlarında olduk. Bundan sonra da güçlü biçimde desteklemeye devam edeceğiz.

Ben sizlere güveniyor, inanıyor amasız, fakatsız destekliyorum. Sizler de kendinize inanın, güvenin ve bu kentin geleceğine sahip çıkın. Çünkü Menemen ve Menemenliler her şeyin en iyisini hak ediyor.

Bizler; spora ve sporcuya büyük önem veren bir belediyecilik anlayışının temsilcileriyiz. Bu iddiamız temelinde bugüne kadar birlikte yapıp başardıklarımız var. Evlatlarımıza; sağlıklı, huzurlu, güvenli, eğlenceli bir spor altyapısı inşa etmek her zaman önceliğimiz oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek…

Bu nedenle göreve geldiğimiz andan itibaren tüm spor kurslarımızı ücretsiz hale getirdik. 5 binin üzerinde vatandaşımıza, 11 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi veriyoruz. Tabi daha çok gencimize ulaşmanın yolu tesisleşmekten geçiyor. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz.

Menemen’in, bir tarım kenti, bir öğrenci kenti olma iddiasının yanına Menemen’imizi bir spor kenti yapma iddiamız var. Önümüzdeki dönem, sizlerle birlikte spor alanında pek çok projeye imza atmak, kentimizi spor alanında bir üst klasmana taşımak arzusundayız. Tesisleşme konusunda AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hamza Dağ’ın da güçlü destekleriyle birçok projeyi hayata geçirdik. Spor ve diğer tüm alanlarda çok daha etkili biçimde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 Dedim ya; bizim sözümüz, bugüne kadar güzel Menemen için yaptıklarımız.

İşte kapalı spor salonlarından gençlik merkezlerine, yüzme havuzlarından fitness centerlara, halı sahalardan basketbol sahalarına, kaykay pistlerinden buz pistlerine, trafik eğitim parkurlarından bisiklet yollarına kadar birçok projemizi büyük bir kararlılıkla hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz.

Yakında hizmete açacağımız tesislerimizin şimdiden geleceğimizin teminatı gençlerimize, sizlere, Menemenimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  

Tabi ki tüm güzel hayallerimizin kaynağında sizler varsınız, bu hizmetlerin öznesi sizlersiniz. Her şey Menemen ve siz Menemenliler için. Yarınlarda bu hizmetler aksamadan devam edecekse bu ancak ve ancak sizlerin, kendinizin ve kentinizin geleceğine sahip çıkmanızla mümkün olacaktır.   

 Biliyorsunuz, görüyorsunuz, Menemen’imiz artık gerçekten bildiğiniz gibi değil… Güzel ilçemizi projelerimizle kuzeyin parlayan yıldızı yapmayı başardık. Kentimiz için, sizler için, hep ertelenmiş ne kadar yatırım ve proje varsa hepsini daha fazla geciktirmeden başladık ve tamamladık.

Dedim ya Menemen artık bildiğiniz gibi değil. Ama ben o bildiğiniz Aydın Pehlivan’ım. Böyle olmayı, böyle kalmayı da seviyorum. Ben de bir insanım ve herkese kendime davranılmasını istediğim gibi içten ve samimiyetle davranıyorum, sarılıyorum, dokunuyorum. Yaşanan bu kadar güzel şeyin gelişerek sürmesini istiyorsanız hep birlikte kentimize ve geleceğimize sahip çıkacağız. Ben üzerime düşen ne varsa eksiksiz yapacağıma söz veriyorum. Sizlerden de güzel Menemenimiz için aynı kararlılığı ve samimi desteği bekliyorum.

Önümüzde önemli bir yerel seçimler var. Yerel seçimler partiler için yapılmaz. Bir kent için en iyi yöneticiyi bulmak ve seçmek için yapılır. Ben Menemen’i ve büyük Menemen Ailemi çok seviyorum. Tüm mesaimi bu güzel aile için yapıyorum. Onların emanetini, hayallerini, beklentilerini çok önemsiyor ve içtenlikle, kararlılıkla çalışıyorum. İnsan sevdikleri, değer verdikleri için çalışırken gerçekten yorulmuyor. İnancınızı kaybettiğinizde tükeniyorsunuz.  Menemen belediye başkanlığı makamına değil, sizlerin gönül tahtına adayım. Gerisi en kolayı…

Hep ve her fırsatta söylüyorum “Menemen ve Menemenliler her şeyin en iyisini hak ediyor.” İnşallah başladığımız bu hizmet seferberliğimizi sizlerin de desteği ile çok daha ilerleri seviyelere ulaştıracağız.

İnşallah Hamza Başkanımız 1 Nisan itibariyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. O zaman İzmir Büyükşehir ve Menemen Belediyesi el ele, omuz omuza çok daha büyük hizmetlere imza atacaktır. Ben bunu yürekten istiyorum. Sizler de inanın ve destek olun istiyorum.

 Bu vesileyle, bu güzel etkinliğimize katılarak katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza, tüm spor kulüplerimize, başarılar diliyorum. Hep birlikte omuz omuza nice başarılara ulaşmak ümidiyle…

Hep söylediğim gibi

“Mesele iyi günde kötü günde birlikte olmak, birlikte çalışmak, birlikte başarmak”

İyi ki varsınız”