GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ocak 2016 Pazar 16:00

Foça'da fırtına kabusu!

Foça'da iki gündür devam eden lodos fırtınasına, sağanak yağmur da eklenince hayat olumsuz etkilendi. Bazı ev ve işyerlerini su bastı, dereler taştı, ilçenin sokakları yürünemez hale geldi.

Dün gece başlayan sağanak yağmur bugün de etkisini sürdürdü. Lodos fırtınasıyla birlikte yağmurun etkisi daha da fazla hissedildi. Foçalılar, evlerinden çıkmazken, yukarı kesimlerden gelen sular derelerde taşkınlara neden oldu. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Atatürk Mahallesi'nde bazı araçlar suyla dolu sokaklarda kaldı. Bağarası Mahallesi'nde evini su basan bir vatandaşın televizyon ve ev eşyaları zarar gördü. Yağmur başlangıcından itibaren alarma geçen Foça Belediyesi ve İZSU ekipleri aralıksız çalışarak tıkanan kanalizasyon ve rögarları basınçlı suyla açmaya çalıştı. Suyla dolan cadde, sokak, ev ve işyerlerinde vidanjörle sular çekildi.Yağmur suyu drenaj kanallarının açılmasına ise yağan yağmura rağmen halen devam ediliyor.

Oluşturulan ekiplere bizzat eşlik eden Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ vatandaşın mağdur olmaması için ani sel ve su baskınlarına karşı önlem almaya çalıştıklarını belirtip, "Son zamanların en şiddetli ve yoğun yağışlarından vatandaşımızın zarar görmemesi için tedbirlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz. İlçemizin her noktasını kontrol altında tutmaya ve gereken yerlere anında müdahale etmeye çalışıyoruz" dedi.(dha)