GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ocak 2016 Cuma 13:39

Flaş! Erdoğan'dan 'Leyla Zana' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leyla Zana'nın görüşme talebi olduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Leyla Zana randevu istedi. Kanaatim bu görüşmenin gerçekleşmesi yönünde. Meclis'te bir görüşme yapabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Leyla Zana'nın görüşme talebi olduğu yönündeki haberleri doğrulayarak: "Kabul edip görüşebiliriz" dedi. İşadamı Mustafa Koç'un vefatıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, pazar günü düzenlenecek cenaze törenine de katılacağını söyledi.

Erdoğan bugün bir Sabah yazarının yazısıyla gündeme gelen "Leyla Zana'nın görüşme talebinde bulunduğu" iddiasının sorulması üzerine şunları söyledi: "Leyla Zana randevu istedi. Kanaatim bu görüşmenin gerçekleşmesi yönünde. Meclis'te bir görüşme yapabiliriz."

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:

DİYARBAKIR'DA OKULA PATLAYICI ATILMASI

"Terör örgütünün ne denli adi planlar içinde olduğunu gösteriyor. 1128 akademisyene de cevaptır. Kimlerin yanında olduğunu gösteriyor. Bunlar bir şeyi ortaya koyuyorlar: 'Biz buyuz, bizim böyle bir derdimiz yok. Biz terörün yanındayız...' Bugüne kadar camileri yaktılar, hastaneleri bombaladılar. Bunlar ortada bugünkü olay da adeta bunun zirvesi. Tek tesellimiz o yavrularımızdan şehidimiz yok.

'BAKAN SAYISINI ÇOĞALTMAK YÜRÜTMEYİ GÜÇLENDİRMEZ'

Barış ve Kardeşlik Bakanlığı önerisi geldi. Biz zaten bu süreci üç kademede değerlendirmiştik. Demokratik açılım süreci, milli birlik ve kardeşlik süreci, ve çözüm süreci olarak değerlendirdik. O bakanlık görevini zaten bu kapsamda yürütüyoruz. Gerek yok bakanlık sayısını çoğaltmak yürütmeyi güçlendirmez.

LEYLA ZANA'NIN RANDEVU TALEBİ

Başından beri söylediğimiz bir şey var Irak sınırımız kuzey koridorunda farklı bir yapılaşmaya müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Bölgede hassasiyetlerimiz devam ediyor sürekli olarak koalisyon güçlerine söylediğimiz PKK, PYD, DAİŞ bunların birebirinden farkı yok yarın bunların Biden ile görüşeceğiz. Bu sürecin içerisinde Fransa, İngiltere, Almanya, Katar, Arabistan ülkeleri var.

Bunlara şu ana kadar müsaade etmedik etmeyeceğiz. Kısmı şeyler olursa da bunlara yaptığımız operasyonlarla müsaade etmedik.

Leyla Zana randevu istedi. Kanaatim bu görüşmenin gerçekleşmesi yönünde. Meclis'te bir görüşme yapabiliriz.