GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2016 Pazartesi 15:32

Flaş: Büyükşehir’de 'İstinye Park' arbedesi!

Üçkuyular’a yapılması planlanan İstinye Park projesine karşı çıkan ve arazide hak iddia eden grupla güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediyesi’nde bugün yapılacak meclis oturumu öncesi ortalık karıştı!

Avukat Kemal Turan ve beraberindeki Balçova arsa mağdurları Üçkuyular’a yapılması planlanan İstinye Park projesini protesto ederek haklarının yenildiğini ifade etti.

Avukat Kemal Turan ve beraberindeki grup Üçkuyular’a yapılması planlanan İstinye Park projesi imarında 3 ayrı yolsuzluk yapıldığını ileri sürdü.

İşte o açıklama: 

Arazide hak sahibi olduklarını iddia eden grup Doğuş Holding’e ait projenin imar kararında ortaya attıkları iddianın detaylarını içeren dosyayı başkanlık makamına, makamda fotoğrafı bulunan Osmanlı dönemi belediye başkanı Hasan Paşa’nın resminin altına da ‘vatan haini’ yazılı kartonu koymak istedi.

Yaklaşık 150 kişilik grup ilk olarak AK Parti Grubu’yla görüşme yaptı. CHP Grup toplantısının yapıldığı sırada bu dosya ve yazıyı üst kata çıkarmak isteyen gruba güvenlik müdahale etti. Grup ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Güvenlik merdivenlere barikat kurunca da kavga çıktı.

İŞTE O ANLAR 


 



PEKDAŞ EL KOYDU!

Arbede ve kavganın ardından CHP Grup Toplantısı’ndan çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş grupla konuştu.

Avukat Kemal Turan, Başkan Pekdaş’a dosyayı başkanlık sekreterliğine bırakmak istediklerini ifade etti. Pekdaş güvenlik görevlilerine izin verilmesini söyledi. Ardından Turan tek başına yukarıya çıkarak dosyayı teslim etti.

Pekdaş ile kısa bir görüşme daha yapan Turan daha sonra grupla birlikte Büyükşehir binasını terk etti.

Öte yandan yaşanan arbedede bir güvenlik görevlisinin kaburga kemiğinin zarar gördüğü ve tedavi için hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

1 YARALI VAR
Öte yandan arbede sırasında yaşananlar ve güvenlik ekiplerinin itilmesi üzerine Büyükşehir’in bir güvenlik görevlisi kaburga kemiğinden zarar gördü. Güvenlik, olayın ardından tedavisi yapılmak üzere hastaneye sevk edildi.