GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2016 Pazartesi 10:11

Erzincan’da İzmir Marşı: Yaşa Binali Yıldırım çok yaşa!

Memleketi Erzincan’a giden Başbakan Binali Yıldırım İzmir Marşı ile karşılandı. Ercincan Belediyesi Mehteran Takımı marşı değiştirirken, “Yaşa Binali Yıldırım çok yaşa” dedi.

EGEDESONSÖZ - Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Türkiye’nin birçok yerini ziyaret eden Binali Yıldırım memleketi Erzincan’a gitti. Çeşitli temaslarda bulunan Yıldırım, ziyaret kapsamında Erzincan Belediyesi’ne gitti.

Belediye mehteran takımı İzmir Marşı’nı değiştirirken, “Yaşa Binali Yıldırım çok yaşa” ifadelerini kullandı. Marşın büyük bölümünde değişiklik yapan mehteran takımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ise, “Aşılmaz dağları ustayla aştık, tarihe seninle izler bıraktık” dedi.

 

SERTEL TEPKİ! 
Yıldırım için değiştirilen İzmir Marşı’na ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sertel, “İzmir Marşı'nı Binali Yıldırım'a uyarlamışlar. "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" cümlesini çıkarmış, Binali Yıldırım'a yalakalık yapmışlar. İzmir marşını değiştirenleri İzmirliler hafızalarına sağlam kazır ve gün gelir bunun hesabını sorar. Kendilerini bir şey sanan soytarıların Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçtiği İzmir marşına yaptıkları bu hayasız saldırıyı unutmayalım, unutturmayalım” açıklamasında bulundu.

ÇAKMA BAŞBAKAN
İzmir Marşı’nın Binali Yıldırım’a göre değiştirilmesine bir tepki de CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç’tan geldi. Kılıç, marşın değiştirilmesinin Yıldırım’ın İzmirli olmadığının tescili anlamına geldiğini ifade etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıç,  şunları söyledi “İzmir Marşı’nı “Çakma İzmirli Başbakan” Binali Yıldırım’a göre değiştirmişler. Erzincan Belediyesi’nin Osmanlı motifli mehteran takımı çağdaş, aydınlık kent İzmir’in dağlarındaki çiçekleri adeta kopartmış. Bu marş, Kurtuluş Savaşı’nın İzmir açısından önemini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğündeki ordumuzun güzel İzmir’e girişini konu alır. Kafasının arkasında Erzincan’ı yaşatan başbakanın sözde İzmirliliğine zaten hiç inanmamıştık. Bu da tescili oldu. Binali Yıldırım ve şürekâsına inat hep birlikte haykıralım ve gerçeği en yakınlarımızdan başlayarak herkese anlatalım:

“İzmir’in dağlarında çiçekler açar
Altın güneş orda sırmalar saçar
Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa”