GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Haziran 2016 Pazar 13:57

Hotar’dan Büyükşehir’e 'çevre' çıkışı: Öğretmeye hazırız

AK Parti İzmir Kadın Kolları, Çevre Günü etkinlikleri kapsamında “Nasıl bir İzmir istemiyoruz” adlı fotoğraf yarışması düzenledi. İzmir’in sorunlarının fotoğraflandığı serginin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Nükhet Hotar, Büyükşehir’i hedef aldı.

EGEDESONSÖZ - Dünya Çevre Günü etkinlikleri İzmir’de sürüyor. AK Parti İzmir İl Kadın Kolları, “Nasıl bir İzmir istemiyoruz?” konulu fotoğraf yarışması düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle dereceye giren fotoğraflar sergilendi. AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Nükhet Hotar, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, AK Parti kadın kolları üyelerinin katıldığı etkinlikte yarışmada dereceye girenlere ödül verildi.

YARDIMA İHTİYACINIZ VARSA HAZIRIZ
İzmir’den kareleri inceleyen AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Nükhet Hotar, “AK Parti olarak tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz; yardıma ihtiyacınız varsa yardıma hazırız. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız öğretmeye de hazırız. Örnekleri görmek istiyorsanız AK Partili belediyelere tur da düzenleriz. Yeter ki İzmirimizi bu görüntülerden kurtaralım. Bu bizim İzmir halkımıza da borcumuz. Bu görüntüler herhangi bir Afrika ülkesinden değil. Uzayın keşfedilmemiş bir gezegeninden değil. Yanı başımızda yaşadığımız yerlerden. İzmir’i böyle görmek istemiyoruz” diye konuştu.

BOL MALZEME
Hotar, “İzmir’in her şeyi var ama ‘Nasıl bir İzmir istemiyoruz?’ diye yarışma yaptık, bu kadar bol malzemeyi bulmuş olmak sevindirici değil aksine üzüntü verici. ‘Nasıl bir İzmir istiyoruz?’ diye yarışma yapsaydık acaba bu kadar bol malzeme bulabilir miydik? İnanın için sızladı. İzmir bu görüntüleri hak etmiyor. Bunların hiçbiri çözülemeyecek konular ve görüntüler değil” ifadelerini kullandı.

ANNE DUYARLILIĞI
Etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Halkımızın dikkatini çekmek istediğimiz konuları hanımefendiler birer karede özetlemiş. Özellikle anne duyarlılığı, kadın duyarlılığı ile bu resimlerin hepsi 1. olacak nitelikte. Hanımefendilerin bu kente karşı ne kadar duyarlı olduklarını hep beraber gördük” dedi.

TAKİPÇİ OLACAĞIZ
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, “İzmir’de çok büyük çevre sorunları yaşanıyor. Bu sergi ile sorunlara ışık tutup çözüm arıyoruz. Söylenecek çok söz var ancak söylenecekleri fotoğraflara bırakıyoruz” derken, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan ise çevre sorunlarının çözümünde takipçi olacaklarını belirtti.