GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2022 Cuma 14:07

Erdoğan'dan Suudi Arabistan ve Yunanistan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazının ardından konuştu. Erdoğan "Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın" derken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye'ye ziyareti hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazının ardından konuştu.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER: Dürüst siyasetçi karşımda olmadıkça bunlarla görüşmeyeceğimi, Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı yapmayacağız dedik. Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın.

KÜRESEL ISINMA VE İKLİM ZİRVESİ: Sayın Biden'ın da daveti üzerine liderler olarak bunu yapacağız. 3'er dakikalık tebliğlerimiz olacak. İklim ve çevre konularında neler düşündüğümüzü bu görüşmede anlatacağız.

SUUDİ ARABİSTAN PRENSİNİN ZİYARETİ: Çarşamba günü veliaht prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. Ankara'da Külliye'de kendilerini konuk edeceğiz. İkili, heyetler arası görüşmeler yapacağız. Bundan sonraki sürece ilişkin Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini çok daha yüksek seviyelere nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendireceğiz. Bu bir resmi ziyarettir. Bu resmi ziyaretle biz de resmi kabulümüzü yapacağız.