GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2022 Cuma 13:29

CHP ve AK Partili vekiller arasında 'Kılıçdaroğlu' polemiği

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 3 yıllık sunumu ile ilgili yaptığı değerlendirmelere sosyal medya hesabı üzerinden tepi gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP Lideri'ne 'koku' üzerinden yüklenmesi sonrası CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan Kaya'ya 'had' üzerinden yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ - Bir dizi programlar için İzmir'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 3 yıllık dönemi hakkında sunum gerçekleştirmişti.


KAYA: BURNUNUZ DA MI KOKU ALMIYOR?

Sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çalışmalarını başarılı bulduğunu belirtirken, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Kılıçdaroğlu'na tepki gösterip, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tunç Soyer'in üç yıllık sunumunu dinleyip, "Yürekten kutluyorum, çok güzel hizmetler var" demiş. Rahmetli babaannem böyle durumlar için, "Keller ile yağırlar birbirini ağırlar" derdi. Sn.Kılıçdaroğlu, burnunuz koku da mı almıyor? İzmir kokuyor" ifadelerin kullanmıştı.


ARSLAN'DAN JET YANIT: KOKAN, KURDUĞUNUZ DÜZEN

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan ise AK Partili Kaya'nın paylaşımına aynı sertlikte yanıt verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Arslan, " Adama sormuşlar, en iyi neyi bilirsin diye? ‘Haddimi’ demiş. Had bilmeyene neyi anlatacaksın ki? Ülkenin kaynaklarını har vurup harman savuracaksınız, mazota, elektriğe zamlara, hayat pahalılığına, enflasyona 3 maymunu oynayacaksınız. Kokan, kurduğunuz bu bozuk düzen" dedi.