GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mart 2016 Çarşamba 14:52

Erdoğan’dan Demirtaş için savcılara çağrı!

Nijerya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sur'a yürüyüş çağrısı yapan Selahattin Demirtaş için "Savcılar görevini yerine getirmeli" dedi.

Resmi ziyaret için Nijerya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile görüştü.

İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürüyüş yapılması çağrısına yönelik değerlendirmesi soruldu.

"Bölge halkının, Kürt kardeşlerimin, böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya 'evet' diyeceğine inanmıyorum" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık, net ortada ve bu savcılıklara bir davettir, savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur."

"ÖLEN DE ÖLDÜREN DE ALLAHU EKBER DİYOR"
Erdoğan'ın terör konusunda da mesajları oldu. Terörün inanç ve etnik grupla irtibatlandırılmasının yanlış olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Müslüman olarak bizi üzen şey, Irak'a Suriye'ye Nijerya'ya Yemen'e bakıyoruz ölen Allahu ekber diyor, öldürülen Allahu ekber diyor. Çünkü terörün dini milleti yoktur.

Terör örgütlerini konusunda ayrım yapılmasını abul etmiyoruz. Terörün etnik grup ve inançla irtibatlandırılması teröristlerin ekmeğine yağ sürecektir. Terörün bu dokuyu tahrip etmesine izin vermemeliyiz. Terörle mücadele konusunda Nijerya ile işbirliğine hazırız."