GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mart 2016 Çarşamba 12:14

Aliağa’da AK Parti’den Acar’a ‘cadde’ salvosu!

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, belediyenin İzmir Caddesi’nde yaptığı düzenlemeyle caddenin trafiğe kapatılmasına esnafın tepki gösterdiğini ve esnafın perişan durumda olduğunu ifade etti.

EGEDESONSÖZ - AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut İzmir Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti.

Esnafı ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Akbulut, belediye tarafından İzmir Caddesi’ndeki yapılan değişiklikler ve düzenlemeler sonrası caddenin trafiğe kapatılmasına vatandaşın ve esnafın tepkili olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Serkan Acar ve yönetimini eleştiren Akbulut, üzerlerine düşen ne varsa iktidar partisinin ilçe başkanı olarak yapmaya hazır olduklarını söyledi.

BÖYLE BİR CADDEYE İHTİYAÇ YOKTU
Yaklaşık bir yıl önce İzmir Caddesi’nin trafiğe kapatıldığını söyleyen AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, belediyenin bu projesine vatandaşın ve esnafın tepkili olduğunu söyledi. Yeni yapılan caddeyle ticaretin sadece bir caddeye sıkıştırıldığını ifade eden Akbulut, “Ciddi trafik sorunumuz var. Ticarethane olarak sadece bir caddeye sıkıştırıldı. Bu caddeyi prestij projemiz var diyerek, gerisi düşünülmeden cadde trafiğe kapatıldı. Yapılan bu proje esnafa haber verilmeden ve danışılmadan yapılan bir proje olduğunu öğrendik. Aliağa’nın tam olarak boğazı diyebileceğimiz bir yerde böyle bir caddeye ihtiyaç yoktu. Bu cadde trafiğe kapatılınca diğer caddeler ve yollarda trafik felç oldu. Araç koyacak yer yok, otopark sıkıntısı çekiyoruz. Ticari olarak da esnafa büyük külfet getirilerek, iş kaybına uğramasına sebep oldular” dedi.

GEREKSİZ FANTEZİLERE GEREK YOK
Belediyenin esnafa tavrının ukala olduğunu söyleyen Akbulut, esnaf ve vatandaşların başkanla görüşmek istediklerini fakat görüşemediklerini ifade etti. Akbulut, “Başkanla tesadüfen yolda denk geldiklerinde ise, esnafa  "prestij projemiz" diyerek, ‘Ampül satmayın, yüzük satmayın, döner satmayın’ burası kaliteli markaların bulunduğu bir cadde olmasını istediklerini ifade ediyorlarmış. Burası turizm şehir değil. Aliağa ağır sanayinin olduğu, nüfusunun giderek arttığı ve konutlara ihtiyaç olan bir şehirdir. Gereksiz fantezilere gerek yok” ifadelerini kullandı.

ESNAF İFLASIN EŞİĞİNE GELMİŞ!
İflasın eşiğinde olan esnafların olduğunu ifade eden Akbulut, “Esnaf sıkıntılardan dolayı imza kampanyası başlatmış ve toplamışlar. Buranın trafiğe tekrar açılmasını istiyorlar. Bizde bu noktada esnafın arkasında olduğumuzu ve belediye meclisinde çoğunluğa sahip olduğumuz için halk neyi görmek istiyorsa elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

BELEDİYENİN İTHAL ETTİĞİ YÖNETİCİLERLE ALİAĞA’YI YÖNETMEYE KALKIYORLAR
Akbulut son olarak belediyenin iyi yönetilmediğini söyleyerek, “Bunun alt mantığında 2014’ten sonra belediye başkanının ve yönetiminde olan bir kaç kişinin insanlarla diyaloğu bitmiş durumda. Kimseyi dinlemeyen, istişareden uzak tutum sergileyen, ben yaptım olacak mantığıyla hareket eden bir başkan ve yönetimi var. Biz her toplantıda başkana istişare yaparak birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledik. Ama maalesef belediyenin ithal ettiği yöneticilerle Aliağa’yı yönetmeye kalkıyorlar” dedi. 

ALİAĞA MUTLU DEĞİL
Aliağa’da bir çok sıkıntının olduğunu söyleyen Akbulut, “Müteahhitlerin, fabrikaların, vatandaşların, esnafın bir çok sıkıntıları var. Bir çok baskı görüyorlar. Maalesef Aliağa mutlu değil. Aliağa’nın önü kesildi. Torbalı’da gördüğümüz hareketi Aliağa’da göremiyoruz. Şimdi o caddenin tekrar trafiğe açılması için yapılacak düzenlemeyle tekrar masraf olacak. Buna üzülüyoruz” şeklinde konuştu.