GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ocak 2016 Cumartesi 11:27

Emniyet Mumcu paneli için Sertel’den ‘TC’ istedi!

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü panelde konuşma yapacağı gerekçesiyle CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in TC kimlik numarasını istedi.

Burhaniye Atatürkçü Düşünce Derneği, Uğur Mumcu Anma Haftası etkinlikleri kapsamında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’i ‘Uğur Mumcu ve Araştırmacı Gazetecilik’ konulu panele davet etti. Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü panelde konuşma yapacağı gerekçesiyle CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in TC kimlik numarasını istedi.

Cemiyet Başkanlığı döneminden itibaren 200’ün üzerinde panelde konuşmacı olarak yer aldığını ve böyle bir uygulamayla ilk kez karşılaştığını ifade eden Atila Sertel, söz hakkı isteyerek bu konuyu ve İzmir’deki polis baskısını Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi.

VAY HALKIMIZIN HALİNE!
Sertel, “Benim Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaram belli. Bu Meclis’te de vardır, Emniyet’te de vardır, MİT’te de vardır. Nedenini ve gerekçesini anlamadığım bir şekilde Uğur Mumcu panelinde konuşacağım için Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan ısrarla benim kimlik numaramı istemiş. Ben ADD’nin davetlisi olarak o panele gideceğim ve konuşacağım. Bir Milletvekili’nden dahi kimlik numarası isteniyorsa vay halkımızın haline” dedi.

AKP’NİN DEĞİL MİLLETİN POLİSİ OLUN
Konuşmasında İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın eylem yapan madencilere ve öğrencilere karşı şiddet içeren tutumunu ve gözaltıları da eleştiren Sertel, “İzmir’de Anayasal haklarını kullanarak slogan atmadan oturma eylemi yapan maden işçileri derdest edilerek gözaltına alınmıştır. İzmir’de Anayasal çerçevede protesto gerçekleştiren öğrencilere yönelik baskı da her geçen gün artmaktadır. Ben İl Emniyet Müdürü’ne bir kez daha hatırlatıyorum. AKP’nin değil milletin polisi olun” diye konuştu.