GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Temmuz 2024 Perşembe 00:38

Ege Üniversitesi yurt ücretlerine dev zam!

Ege Üniversitesi Öğrenci köyü olarak da bilinen Ege Üniversitesi Öğrenci Yurdu fiyatlarına dev zam geldi. İki kişilik oda aidatının aylık kişi başı 6 bin liraya ve üç kişilik oda aidatının ise 5 bin liraya çıkarıldığı açıklandı.

EGEDESONSÖZ- Ege Üniversitesi bünyesindeki Öğrenci Köyü'ne 2024-2025 öğretim yılı için aylık aidatlara yüzde 305 zam yapıldı.

Buna göre; geçtiğimiz 2023-2024 öğretim yılında iki kişilik oda aidatı aylık kişi başı 1480 lira ve üç kişilik oda aidatı ise 1250 lira iken; bu sene 2024-2025 öğretim döneminde iki kişilik oda aidatının aylık kişi başı 6 bin liraya ve üç kişilik oda aidatının ise 5 bin liraya çıkarıldığı açıklandı.

Yapılan zamma öğrenciler gibi siyasiler de tepki gösterdi. 

Öğrenciye zulümdür!
Bu zammın geri çekilmesi çağrısını yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Ege Üniversitesi 2023-2024 yılı öğrenci köyü aidatı; 2 kişilik oda 1480 lira, 3 kişilik oda 1250 lira. 2024-2025 yılı öğrenci köyü aidatı;  2 kişilik oda 6 bin lira, 3 kişilik oda 5 bin lira. Artış yüzde 305. İçerisinde yemek yok, odalarda klima yok. Çamaşır yıkama ücretli. Bu çocuklar size ne etti ey Ege Üniversitesi! Bu öğrenciye zulümdür. Bu fahiş artışı bir an önce geri alın. Hesabı keşke TÜİK’e göre yapsanız. TÜİK’e göre yurt ücreti 457 lira, ev kirası 5845 lira" dedi. 

Yapılan zam vicdansızlıktır!
Zamma bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den geldi. Yücel, "Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde ücretlere yüzde 300'ün üzerinde  yapılan zam vicdansızlıktır. Ekonomik krizin faturasını öğrencilere kesmeye çalışan, öğrencilerin barınma, beslenme gibi ücretsiz ulaşmaları gereken haklara kâr güdüsüyle yaklaşan yönetim anlayışını kınıyorum. AKP iktidarının öğrenciyi, işçiyi, memuru, esnafı, emekliyi yok sayan, ezen, dayatmacı anlayışına son vereceğiz!" dedi.

Yapılan zamma tepki gösteren Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, Ege Üniversitesi Rektörü Necdat Budak'a öğrencileri mağdur etmemesi için çağrıda bulundu. 

Birgüvi sosyal medyandan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde 1.480? olan yurt ücreti yüzde 305 zam ile 6.000? olmuş. Yurtta klima yok, yemek yok, çamaşır yıkamak ücretli. Rutubetli ve haşere yuvası odalar. Yazıktır! Sayın rektör Necdat Budak, TÜİK’e göre enflasyon bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,60 artmış. Kira artışı ise on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,07 artmış. Yüzde 305 fiyat artışı nerede görülmüş? Fahiş fiyat artışı ile enflasyonu körüklediğiniz için sizi şikayet edebiliriz. Üniversiteler ticari kuruluş değildir. Maliyetine hizmet verin! Ekonomik kriz ile boğuşan ailelere bir kambur da siz olmayın. 

Onlarca Ege Üniversiteli kardeşim yazmış, kayıtsız kalamadım. Mağdur etmeyin bu gençleri. Hatalı kararınızdan ivedilikle geri dönün. Takipçisi olacağız!