GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Nisan 2018 Çarşamba 17:42

EBSO’da yeni dönemde ilk müjde: Yorgancılar’a meclisten kredi yetkisi!

Yönetim kurulu seçilmesinin ardından gerçekleşen meclis toplantısında, başkan, başkan yardımcıları ve katip üye seçimi yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, nefes kredisine en fazla 3 milyon TL kaynak kullanılması için meclisten yetki aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ/Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Nisan ayı oturumunda meclis başkanı, başkan yardımcıları ve katip üye seçimi yapıldı.

Görevinde üçüncü dönemine başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Burası bir bayrak yarışıdır. Daha önce görev alanlara teşekkür ediyorum. Son 3 gündür yönetim kuruluyla ilgili en az 25 ve odalar birliği delegeliği için 80-85 arası talep vardı. Yeni listelerimiz oluşturduk. Yeni katılan arkadaşlara da başarılar diliyorum “diye konuştu.
Toplantıda daha sonra meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Meclis başkanlığına kimse aday olmadı. Mevcut Başkan Salih Esen açık yapılan oylamayla göreve yeniden getirildi.
Meclis başkan yardımcılığına ise en az 3 kişinin aday olması gerektiği için çoklu bir yarış yaşandı. Salonda sandıklar kuruldu ve oylama gerçekleşti. Meclis Başkan Yardımcılığına Işın Yılmaz ve Hakkı Attaroğlu, Katip Üyeliğe de Fatih Aracı oy çokluğuyla seçildi.
Başkan Yorgancılar nefes kredisiyle ilgili yaptığı konuşmada meclisten en fazla 3 milyon TL’ye kadar yeni kaynak kullanımı için yetki istedi. Yorgancılar, “Nefes kredisi uygulaması var. 3 milyonluk katkı payı ayırdığımız bu para 5 banka tarafından sanayicilere dağıtıldı. Ve aynı gün bitti. Yine de talep olduğuyla ilgili bize bilgi geldi. 6 ay ödemesiz 1 buçuk yıl vadeli şekilde kredi kullanım imkanı sağlandı. Şimdi meclis onay verirse bütçeden en fazla 3 milyon TL’ye kadar nefes kredisi için kullanım yetkisi istiyoruz” dedi.  Karar oy birliğiyle meclisten çıktı.