GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Nisan 2018 Çarşamba 13:52

İzmir'in merakla beklediği projede flaş gelişme! İşte kritik tarih

Halkapınar- Otogar arasında 4 buçuk kilometre uzunluğunda yapılacak metro hattı için ihale zamanı netleşti. Proje çalışmalarının başladığı hat için 2018 yılının ikinci çeyreğinde ihale yapılması hedefleniyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Kemalpaşa -Torbalı - Alsancak Liman Bağlantı Projesi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Halkapınar- Otogar arası metro hattı için ihale zamanı netleşti.

İzmir’in merakla beklediği ve 4 buçuk kilometrelik uzunluğunda olacak metro hattının proje çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Kalkınma Bakanlığı nezdinde proje bedeli revizyonu için başvurunun da yapıldığı ifade edilirken Bakanlar Kurulu’na da gerekli başvurunun iletildiği belirtildi.

Bakanlar Kurulu kararı sonrasında 2018 yılının ikinci çeyreğinde ihalenin yapılmasının hedeflendiği kaydedildi. Buna göre ihalenin en geç Haziran ayı içinde yapılması öngörülüyor.

BAKAN ARSLAN ÇALIŞMALARIN EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI
Yapılacak metro hattının bakanlığa devredilmesiyle ilgili karar geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanmıştı. Bakan Ahmet Arslan, çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirtmişti. Buna göre, "Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı"na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının Otogar-Halkapınar raylı sistem hattının yapımı eklendi. Bakanlığa sunulan ilk projede metronun hızlı tren sistemine dahil edilmesi planlanırken Bakanlık tarafından yeni hazırlanan projede revizyon yapıldı ve Halkapınar’da bulunan depo ve bakım sahasındaki bölgede aktarma istasyonu inşa edilmesi kararlaştırıldı. Şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan 4,5 kilometrelik metro hattında 5 durak bulunacak. Metro,  Halkapınar İstasyonu’ndan başlayacak, Şehitler Caddesi (Vakıflar İstasyonu) altından ve Kamil Tunca Bulvarı (Altındağ ve Çamdibi İstasyonları) altından devam ederek Otogar’da sona erecek. Ayrıca Halkapınar’da yer alan mevcut depo sahasına bağlantı yapılacak. İniş çıkışlar, asansör ve yürüyen merdiven ile gerçekleştirilecek.