GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Şubat 2021 Perşembe 09:30

DEVA İzmir'den Menemen'e destek: Mağdur emekçilerin yanındayız

DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı, Menemen'de yaşanan olaylar hakkında basın açıklamasında bulundu.

DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı, Menemen'de yaşanan olaylar hakkında basın açıklamasında bulundu. İşçilerin mağduriyetlerinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirten DEVA Partisi, siyasi çekişmenin bedelinin halkın ödememesi gerektiği dile getirildi.

Yapılan basın açıklaması şöyle:

Menemen Belediye Meclisi’nin 1 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen toplantısında başkanlığın AK Parti’ye geçmesi ile CHP’li meclis üyelerinin yetki kavgası, sadece Menaş A.Ş ve Meta-Su emekçilerini değil bütün Menemen halkını etkileyen bir hal almıştır. Bu olaylar neticesinde, çalışanların yaşadığı hak kayıpları sadece kendilerine ve ailelerine değil tüm Menemen halkına yansımış ve ilçemizin ekonomik olarak etkilenmesine neden olmuştur.

Bu ülkenin emekçileri evlerine ekmek götürme gayesiyle hareket eden, işlerini gerekli özveriyle yerine getiren kişilerdir. Emekçilerin emeklerinin siyasi bir çerçevede değerlendirilmemesi gerektiğinin farkına varılarak söz konusu sürecin emekçiler için daha da büyük ve önlenemez mağduriyetlere yol açmadan sonlandırılması gerekmektedir. Siyasi çekişme ve kutuplaşmanın bedelini halk ödememelidir.

Ülkemizin DEVA’sı olarak, emekçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve yaşanan bu süreci sonuna kadar takipte olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.