GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Şubat 2021 Çarşamba 15:40

CHP'li Susmuş'tan o iddialara sert yanıt: Bazıları Bayraklı'da sorun olsun istiyor!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile uyuşmazlık iddialarını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, "İlçe başkanlıkları ile belediye başkanlığı arasında zaman zaman fikir tartışmaları yaşanabilir. Bunlar çok olağan şeyler aslında. Ancak bu konular büyütüldü ve arkasından başka şeyler çıkarılmaya çalışıldı. Bunun üzerinde hem benim aleyhimde hem de Serdar başkanımızın aleyhinde çok ağır ithamlar içeren haberler yapıldı. Ancak bunlara bakıldığında demek ki bazıları Bayraklı'da sorun istiyor" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de sık sık gündeme gelen ilçeler arasında yer alan Bayraklı'da 'gerilim' iddialarına CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş son noktayı koydu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile aralarında tartışmaların yaşandığı iddialarından, ilçe yöneticilerinin başkanlığını düşürmek için istifa edeceği iddialarına kadar birçok konuda gazetemize açıklamalarda bulunan Susmuş, yaşanan sorunların çözülemeyecek bir durum olmadığını söyledi.

PARTİ İÇİNDE HALLEDİLEBİLECEK UFAK TEFEK FİKİR TARTIŞMALARI
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile ilgili aralarında kamuoyuna aktarıldığı gibi büyük bir sorun olmadığını belirten CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, kendisi hakkında bazı basın yayın organlarında yapılan haberlerde çok ağır ithamlarda bulunulduğunu söyledi. Susmuş, "Büyük bir kriz yok aslında. Ben daha önce de söyledim. Demokrasinin işlediği bir arenada biz siyaset yürütüyoruz. İlçe başkanlıkları ile belediye başkanlığı arasında zaman zaman fikir tartışmaları yaşanabilir. Bunlar çok olağan şeyler aslında. Ancak bu konular büyütüldü ve arkasından başka şeyler çıkarılmaya çalışıldı. Bunun üzerinde hem benim aleyhimde hem de Serdar başkanımızın aleyhinde çok ağır ithamlar içeren haberler yapıldı. Ancak bunlara bakıldığında demek ki bazıları Bayraklı'da sorun istiyor. 'Belediye başkanı ile ilçe başkanı arasında sorun olsun, buradan  bizde kendimize mevkiler kazanalım' diye düşünen kişiler var ancak bizim Serdar başkanla derin bir problemimiz yok. Çözülebilecek, parti içinde halledilebilecek ufak tefek fikir tartışmaları diyebileceğimiz konular bunlar. Yani aşılamayacak şeyler değil" dedi.

BİR EKSİK VAR TAMAMLARIZ, HATA VARSA DÜZELTİRİZ
Susmuş ayrıca "Biri diğerini her dediğine tamam diyorsa, bu biat kültürüdür. Biz zaten bunun karşısında durma için bu alanda siyaset yapıyoruz. Ben her dediğine evet diyemem, benimde kendime ait fikir dünyamda yürüttüğüm çalışmalar var, aynı şey Serdar başkanımız içinde geçerli.  Ancak her aramızda bir şey olduğunda birileri bunu kaşıyıp büyütüp basına taşımaya çalışırsa biz yol yürüme imkânını kaybediyoruz.  Burada kötü niyet olduğu çok açık… Bunun en temel göstergesi ise yapılan haberlerdir. Bir gün benim hakkımda bir haber yapılıyor ve ben onu tekzip etmeye fırsat bulamadan ertesi gün Serdar başkan hakkında haber yapılıyor. Demek ki burada maksatlı bir şey var. Bir eksik var tamamlarız, hata varsa düzeltiriz… Biz ikimizde görevimizi başarılı bir şekilde yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ŞU ANA KADAR BİR TANE BİLE İSTİFA TALEBİ YOK
İlçe Başkanlığını düşürmek için bazı ilçe yöneticilerinin istifa edeceği iddialarını da değerlendiren Susmuş , "İstifa dilekçe ya ilçe başkanlığına verilir ya da il başkanlığına verilir. Biz dün sayın İl Başkanımız Deniz Yücel ile görüşme gerçekleştirdik. Orada da kendisine istifa olup olmadığını sordum ve kendilerine gelen bir istifanın olmadığını söyledi. Bizim ilçe başkanlığımıza da şu ana kadar ben bu ilçe yöneticiliği görevini yapmak istemiyorum diye gelip istifa eden biri olmadı. Ancak bu konuda da bir yanlış furya var. 10-11-12 sayıları konuşuluyor istifa iddiaları hakkında. Yakında bu sayı herhalde 20'li rakamlara ulaşır diye düşünüyorum ancak bilinsin ki ilçemizde yönetici sayısı 16'dır.  Şu ana kadar bir tane dâhil istifa talebi yok. Bu istifa konusunda da söylentinin nasıl çıktığını bende bilmiyorum" dedi.

ÇOK ÖNEMLİ SİYASİ FİGÜRLER VAR
Bayraklı'nın son dönemlerde sık sık gündeme getirilmesi ile ilgili de konuşan Pınar Susmuş, "Neden bu konularda sürekli Bayraklı gündeme getiriliyor bende çözemedim. Bir gün belediye başkanı bir gün ilçe başkanı olarak ben sürekli gündeme getiriliyoruz. Demek ki Bayraklı çok önemli ilçe başka açıklamasını bulamıyorum. Burada çok önemli siyasi figürler var ve İzmir için çok önemli bir siyaset alanı sanırım bundan kaynaklı olarak gündeme sıkça gündeme getiriliyor" diye konuştu.