GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mart 2016 Perşembe 15:17

Dernekler İl Müdürü’nden Mahsun Kırmızıgül’e: Yavşak!

İzmir Valiliği Dernekler İl Müdürü Turgay Esen Sanatçı Mahsun Kırmızıgül’e ‘yavşak’ dedi.

EGEDESONSÖZ - Diyarbakır’da terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar devam ederken yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Sanatçı Mahsun Kırmızıgül ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında tartışma yaşanmıştı.

Kırmızıgül’ün açıklamalarına cevap veren Davutoğlu, “Bu günlerde bir sanatçının bana doğru dönüp zalim ifadesini kullanması üzerine döndüm, gönül aynama baktım. Muhasebe ettim. Bir iç muhasebe yaptım. Hiç konuşmadan zulümle hitap ettiği bu kişiyi anlamak istiyorsa, Somalili çocukların yanına gitsin. Arakan'da insanlarla kucaklaşan insanlara sorsun bizi” demişti.



Kırmızıgül’e sosyal medyadan tepki gösteren İzmir Valiliği Dernekler Müdürü Turgay Esen, yavşak sözlerini kullandı. Esen, “lo Mahsun, Mahsun… Hatırlıyorsun?  Yıllar önce ‘hepimiz kardeşiz bu öfke niye’ demiştin. Milletimizin hoşuna gitmişti. Zaten biz kardeştik, anaydık, babaydık, dayıydık, amcaydık, halaydık, yeğendik, teyzeydik… Ama sen yavşak çıktın lo” ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?
Mahsun Kırmızıgül geçtiğimiz Diyarbakır Sur’da yaşanan çatışmaların ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, “Yaralı olan çocukları ve yaşlı insanları ölüme terk etmek hangi dinde yazar. Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey başbakan?” ifadelerini kullanmıştı.