GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mart 2016 Perşembe 13:09

Flaş gelişme: 2 teröristin örgütü belli oldu

Hava destekli yürütülen operasyonda iki terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından kaçan saldırganların saklandığı apartmana yönelik operasyonda 2 kadın saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin teröristlerin yapılan operasyonda etkisiz hale getirildiklerini açıkladı. Şahin olayda biri saldırı anında diğeri operasyonda olmak üzere iki polisin yaralandığını belirtti.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve bombalı saldırı düzenledikten sonra girdikleri binada öldürülen iki teröristin, terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Vatan Mahallesi'ndeki yerleşkenin C kapısında bulunan güvenlik noktasına iki kadın terörist tarafından el bombası atıldı ve otomatik silahla ateş açıldı. Burada görevli polisler, saldırganlara karşılık verdi.

Saldırganlardan birinin yaralandığı ve iki kadın teröristin olay yerinden kaçtığı belirtildi. Bunun üzerine, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan takip sonucu, saldırganların Gazi Sokak'taki bir apartmana saklandığı tespit edildi.

BİR POLİS HAFİF YARALI
Bayrampaşa’da, polise yönelik saldırıdan sonra başlatılan operasyonda bir özel harekat polisi hafif yaralandı. Ayağından yaralandığı belirtilen polis, arkadaşlarının yardımı ile operasyon bölgesinden çıkarıldı. Bu sırada bir özel harekatçı hafif yaralandı. Polis, arkadaşlarının yardımı ile bölgeden çıkarıldı. Bu arada, teröristlerin bulundukları yerden polise el bombası attığı belirtildi. (cihan)