GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
22 Temmuz 2016 Cuma 16:25

Demokrasi nöbetine Kızılay desteği tam gaz!

Ülkeyi şok eden darbe girişiminin ardından Konak Meydanı’nda süre gelen demokrasi nöbetinde vatandaşların en büyük destekçilerinden biri de Kızılay…

EGEDESONSÖZ - Türkiye’yi şok eden darbe girişiminin engellemesinin ardından tüm yurtta vatandaşlar meydanlara akın etti.

Darbe girişiminin engellediği gece başlayan ‘demokrasi nöbetleri’nin İzmir’deki adresi Konak Meydanı…

İzmirli vatandaşlar kabus gecesinde başlayan nöbette Konak Meydanı’nın aralıksız olarak her akşam doldurmaya devam ediyor.

Darbeye karşı sabahın ilk saatlerine kadar süren nöbette vatandaşların en büyük destekçilerinden biri de Türk Kızılay’ı…

Ege Afet Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra Bornova, Konak ve Karşıyaka şubelerinin de alanda olduğu çalışmalarda vatandaşların yiyecek ve içecek ihtiyacı karşılanıyor.

Alanda Bornova Şube Başkanı Fahrettin Dokak ve Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun ile birlikte bulunan Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.



NÖBET BİTENE KADAR ALANDAYIZ
Karadeniz, “Burada yaklaşık 16 bin adet su, meyve suyu ve çorba olmak üzere vatandaşlara dağıtım yapıldı. Bugün yine aynı zamanda bu sayının üzerine çıkmak suretiyle birlikte çay ve kek servisi de yapılıyor. Vatandaşlarımıza hizmet vermek için buradayız. Mobil mutfak aracımız burada, Afet Bölgesi’nin deposundaki araçlarımız burada… Bornova Şube Başkanımız Fahrettin Dokak, Konak Şube Başkanımız Tekin Akkoyun ve ben buradayım. Şube başkanlarının da eşliğinde bölgede demokrasi nöbetinde görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Karadeniz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara davet ettiğinden beri buradayız bu nöbet bitesiye kadar burada olacağız” ifadelerini kullandı.