GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
19 Temmuz 2016 Salı 19:41

Demokrasi nöbetine Kızılay desteği!

Ülkeyi şok eden darbe girişiminin ardından Konak Meydanı’nda süre gelen demokrasi nöbetinde vatandaşların en büyük destekçilerinden biri de Kızılay… Ege Bölge Afet Müdürlüğü alanda aralıksız olarak yiyecek ve içecek servisi yapıyor.

Can KAPLAN / EGEDESONSÖZ -  Türkiye’yi şok eden darbe girişiminin engellemesinin ardından tüm yurtta vatandaşlar meydanlara akın etti.

Darbe girişiminin engellediği gece başlayan ‘demokrasi nöbetleri’nin İzmir’deki adresi Konak Meydanı…

İzmirli vatandaşlar kabus gecesinde başlayan nöbette Konak Meydanı’nın aralıksız olarak her akşam doldurmaya devam ediyor.

Darbeye karşı sabahın ilk saatlerine kadar süren nöbette vatandaşların en büyük destekçilerinden biri de Türk Kızılay’ı…

Ege Bölge Afet Müdürlüğü alanda aralıksız olarak yiyecek ve içecek servisi yapıyor. Egedesonsöz’e konuşan Ege Bölge Afet Müdürü Halil Aksüt çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AKŞAMÜSTÜ BAŞLIYOR, ALANDA İNSAN KALMAYANA KADAR!
Aksüt, “Bugün beşinci gün… Ege Bölge personeli olarak sorumluluk sahamız olan İzmir, Manisa, Antalya ve Kütahya’da faaliyetlerimiz devam ediyor. Şimdiye kadar İzmir’de günlük olarak vardiya şeklinde çalışılıyor. Akşamüstü saat 16.00 gibi buraya geliyoruz, sabah saat 05.30’a kadar, alanda insan kalmayana kadar biz buradayız. Yaklaşık 8 ila 10 personelle hizmetleri sürdürüyoruz” dedi.

Kurulan stantta vatandaşlara su, çay, çorba, kek ve meyve suyu ikram edildiğini söyleyen Aksüt, “Hava çok sıcak olduğu için inanılmaz bir su ve çay tüketimi var. Gecenin ilerleyen saatlerinde insanlar acıkınca da çorba desteğimiz oluyor” dedi.

Aksüt sözlerini “Milletimiz alanda kaldığı sürece biz de alanda olmaya devam edeceğiz” diyerek tamamladı.

Öte yandan Türk Kızılay’ı Konak Meydanı’ndaki vatandaşlara bugüne kadar 31 bin 912 kutu su, 50 bin bardak çay, 14 bin adet çorba, 19 bin 236 kek ve 17 bin 895 kutu meyve suyu dağıttı.