GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ağustos 2016 Perşembe 14:04

Delican FETÖ’yü Kesnizani'ye benzetti!

AK Parti İl Başkanı, FETÖ’yü Irak’ta Saddam Hüseyin’in devrilmesine neden olan Kesnizani Tarikatı’na benzetti. Delican, “Onlar da ülkenin en üst kademelerine kadar sızmış, kritik yerlerde görev yapmışlar. Amerika’nın kontrolündeki bu tarikat nedeniyle Irak zorlanılmadan işgal edildi” dedi.

EGEDESONSÖZ - Darbe girişiminin ardından halkın meydanlardaki tepkisi sürerken milyonlarca kişi sokakları boş bırakmıyor.

İlk günden itibaren İzmir’de Konak Meydanı’nda toplanan vatandaşlar sabahın ilk ışıklarına kadar alanlardan ayrılmıyor.

Demokrasi nöbeti 20. gününde coşkuyla sürerken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) için “Haşhaşiler” benzetmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Delican, meydanda yaptığı konuşmada örgütü Irak’ta Saddam Hüseyin’in devrilmesine neden olan Kesnizani Tarikatı’na benzetti.

Delican yaptığı konuşmada, “Irak’ta herkesin bilgi gibi bir işgal oldu. Saddam Hüseyin Kuveyt’i işgal ettikten sonra ‘bu adamda nükleer silahlar var’ diyerek tepesine bindiler. Hatırladığınız gibi o dönem Bağdat çok çabuk bir şekilde bir kurşun dahi atılmadan teslim oldu. İki günde koskoca ülkeyi derdest ettiler. Aynı bizdeki gibi bir cemaat bu ülkenin içine sızdı. Bütün askeri kurumların içine de girmişler. Askerler, tarikat liderinin ayaklarının altını öpüyorlarmış. Ve Saddam’ın oğlu ve kızının da o tarikatta olduğu belirlendi. Onların içine kadar girmişler. Amerika, bizdeki gibi bütün orduda bulunan subayları kilitlemiş. Saddam bunun karşısında direnemedi. Kendisi o zaman bu tarikat tarafından ele geçirildiğini, darbenin gerçekleştirileceği son gün anlamış. Bu şeytanlar aynısı Türkiye’de yapmaya çalıştılar. Allah’a şükür bizde öyle bir lider var ki Recep Tayyip Erdoğan hepsinin oyununu bozdu, bozmaya de devam edecek. Bu ülkede Saddam yok. Bu ülkede onların kandırmaya çalıştığı millet yok. Allahtan çok sağduyu bir milletimiz var” dedi.

BİR AÇIKLAMADA SOSYAL MEDYADAN
Delican, Irak’ta Saddam’ın düşürülmesine neden olan Amerika menşeili Kesnizani Tarikatı ile ilgili yaptığı açıklamanın bazı sosyal medya hesapları üzerinden çarpıtılması ile ilgili de yanıt verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Delican, “Bu gece Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde konuşmam esnasında görevli asistanın benim yerime attığı twitte teknik bir hata olmuştur. Milletimize bomba yağdıran FETÖ çetesini kastettiğim bölümde verdiğim örnek üzerinden kullandığım bazı kelimeler yanlış aktarılmıştır. Bahse konu konuşmada verdiğim örnek Irak'ta Saddam döneminde devleti ele geçiren bir 'cemaat' olan Kesnizani tarikatıyla ilgilidir. Hal böyleyken birlik beraberliğin zirve yaptığı şu dönemde sehven yazılan kelimeyi cımbızlayıp başka yere çekmek sürecin ruhuna ihanettir. Görevli tarafından yanlışlıkla atılan tweeti  anında düzeltmemize rağmen art niyetli paylaşımların sürmesi öküzün altında buzağı aramaktır. Kaldı ki tarikat bize göre yoldur. Allaha (cc) yani hakka giden yoldur Kim bu yolun yolcusuysa ona selam olsun.  Bu yol hepimizin yoludur. Başkomutanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği o şarkının dizelerinde olduğu gibi, "Beraber yürüdük biz bu yollarda” ifadelerini kullandı. Delican ayrıca, konuşmasının görüntü kayıtlarını da yayınladı.