GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Eylül 2020 Cuma 20:08

Çiğli Meclisi'nde grev tartışması!

Başkanvekili Ali Rıza Koçer'in başkanlığında toplanan Çiğli Belediye Meclisi'nde, işçi eylemleri tartışıldı. AK Partili üye Nesim Aslan'ın "Belediye Başkan yardımcıları kendilerine yüzde 100 zam yapıyor, işçiye yüzde 30 veriyor" çıkışına cevap veren Koçer, "Kendimize zam yapma şansımız yok, çünkü devlet memuruyuz. İşçiyle aramıza girmeyin" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumu, Başkanvekili Ali Rıza Koçer başkanlığında gerçekleşti. Belediye işçilerinin eyleminin tartışıldığı oturumda AK Partili üye Nesim Aslan, "Belediye Başkan yardımcıları kendilerine yüzde 100 zam yapıyor ama işçiye yüzde 30'u layık görüyor. Bu haksızlık değil mi?" diye çıkıştı. Koçer, Türkiye şartlarında hem ülke genelinde hem de İzmir'de en yüksek zammı verdiklerini belirterek cevabında şu sözlere yer verdi:

"Sonuçta biz devlet memuruyuz, başkanın maaşının üçte ikisi kadar maaş alırız. Yüzde 100 falan değil. Maaşım, 489 lira arttı, o kadar. Kaldı ki işçi kardeşlerimize de yüzde 30 zam önerdik. Bu oran, çok iyi bir orandır. İşçilerimizle aramıza girmeyin. Toplu sözleşme süreci devam ediyor. Anlaşma sağlandığında, 1 Ocak 2020'den itibaren herkes hak ettiğini alacak. Çiğli Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı, 3 bin 812 liradır. En yüksek işçi maaşı da 5 bin 817 liradır. 4 ayda bir ikramiye veriliyor. Sendika yüzde 50 istiyor. Bu oranı vermemiz imkansız. Araştırın, işçilerine yüzde 30 zam veren başka belediye yok Türkiye'de."