GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Eylül 2020 Cuma 15:36

Çeşme'de gürültü ve yüksek ses tartışmasında yeni gelişme: Yetki artık belediyede!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in Çeşme ilçesinde tartışmalara neden olan “gürültü ve ses” ile ilgili denetleme yetkisini Çeşme Belediyesi’ne devretti.  Bakan adına ÇED Genel Müdür Vekili Mehrali Ecer imzalı yazı Büyükşehir ve ilçe belediyesine gönderildi.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir’in Çeşme ilçesinde her yaz döneminde büyük tartışmalara neden olan “gürültü ve yüksek ses denetimi” konusunda önemli bir karar alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bundan sonra yapılacak tüm denetimlerde yetki ve sorumluluğu Çeşme Belediyesi’ne bıraktı. Yetki devri yapan bakanlık alınan kararlar ve kesilen cezaların sistem üzerinden kendilerine bildirilmesinin yeterli olacağını ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum adına Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdür Vekili Mehrali Ecer imzalı yazıda yetkinin ilçe belediyesi devri ayrıntılı olarak anlatıldı.

Bakanlığın kararının ardından Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, belediye bünyesinde resmi olarak kurulan Çevre Koruma Şube Müdürlüğü aracılığıyla denetimleri yapacaklarını söyledi.

Başkan Oran, “Çeşme Türk turizminin gözbebeği. Bizim,  Çeşme’nin değerlerini koruyarak geliştirmek gibi bir görevimiz var.  Zaten göreve geldiğimiz günden bu yana sadece yaz aylarına sıkışmayan bir sezon için çalışıyoruz. Yeniliklere açığız ve iyi fikirleri destekliyoruz. Müziği elbette çok seviyoruz ama gürültüye de karşıyız. Alaçatı başta olmak üzere Çeşme’nin hiçbir yerinde gürültü kirliliğine izin vermeyeceğiz. Kurduğumuz birimler araçlığıyla işletmelerin kanunlara uyması yönünde gerekli çalışmaları yapacağız. Türkiye’nin yakından tanıdığı Çeşme’yi Dünya’ya tanıtmak temel amacımız. Herkesin mutlu olabileceği çözüm mümkün. Bunu da Çeşme halkı, otelcilerimiz ve esnaflarımız ile başaracağız” dedi.

Başkan Oran KODİD 19 salgını nedeniyle işletmelerin kısıtlı çalıştığını ve sezonun ise sakin geçtiğini ifade ederken önceki yıllara göre ses ve gürültü konularında işletmelerin daha duyarlı olduğunu söyledi. Oran, kurallara uymayanlar için gerekli her türlü yaptırımın uygulanacağını da sözlerine ekledi.