GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ekim 2017 Cuma 09:19

CHP Urla'da seçim kavgası: Eski İl Başkanı ve İlçe Başkanı'ndan karşılıklı sert açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, Urla’da yapılan delege seçimleri üzerinden İlçe Başkanı Bahri Yalaz’a yüklendi. Yalaz'dan açıklama gecikmedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kurultay takvimi delege seçimleri ile işlemeye devam ediyor.

İzmir’deki delege seçimlerinde 5. haftaya girilirken eski İl Başkanı Kemal Karataş, Urla’da yapılan delege seçimleri ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz’a sert ithamlarda bulunan Karataş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürsoy, Urla Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Kemal Ergün, eski ilçe başkanı Bünyamin Övünç, Bornova eski ilçe başkanı Ercan Kızılay, eski belediye meclis üyesi Mehmet Ali Güler, eski belediye başkanı Mustafa Kıpkıp ile Buca eski Belediye Başkanı Ertan Erdek’in Başkan Yalaz tarafından delege yapılmadığını belirtti.

'SENİ SEÇMEDİKLERİ İÇİN Mİ'
Bu isimlerin delege yapılmamasında Başkan Yalaz’ın belediye imar komisyonu başkanı olarak seçmemelerinden kaynaklandığını söyleyen Karataş, “’Ayıptır başkan.Sen partinin ilçe başkanısın. Bir de imar komisyonu başkanı olman etik değil’ dedikleri için mi... Sen ısrar edince de !... Seni seçmedikleri için mi... O meclis üyelerini delege yazmadın…” dedi.

'85 YAŞINDAKİ ANNENİ DELEGE YAPTIN'
Başkan Yalaz’ın oğlu Anıl Yılmaz'ı, yeğenin Emre Pehlivan’ı, işyerinde çalışan sekreterin Özlem Gaşgili ile 85 Yaşındaki annen Nurten Yalaz’ı delege yaptığını söyleyen Kemal Karataş, “Bu parti senin sigorta şirketin mi? Yoksa babanın çiftliğimi. Rahmetli baban sağ olsaydı. Kesin onu da delege yapardın” dedi.

Karataş son olarak, “Sen CHP’lilerden intikam alıyorsun. Senin kuyruk acın var. Egolarını, ihtiraslarını aşamıyorsun” ifadelerini kullandı.

YALAZ'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Eski Başkan Karataş'ın hedefi olan Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz ise yazılı bir açıklama yaptı. "Tüzükte belirlenen bu yol ve yöntemler yerine 'bireysel hırs ve ihtiraslarla' kamuoyunu yanıltmaya yönelik ifade ve beyanlar en başta partimize zarar vermektedir" diyen Yalaz, şunları söyledi:

"CHP Genel Merkezimizin belirlemiş olduğu kongre takvimi doğrultusunda Urla ilçemizde 10.09.2017/18.09.2017 tarihleri arasında ‘’mahalle delege” seçimlerini  tamamlanmış bulunmaktadır.

Bu süreç parti tüzüğümüzün ‘’mahalle delege’’ seçimleriyle ilgili tüzük hükümlerine uygun olarak sürdürülmüştür. Üye listeleri takvimde belirtilen günlerde İlçe Başkanlığımızda askıya çıkartılarak ‘’mahalle delege’’ seçimlerinin yapılacağı yer, tarih ve saatleri ilan edilmiştir.

Bunun dışında partimizin Facebook sayfasında da yayınlayarak, tüm üyelerimize SMS yoluyla bilgi verilmiş İlçe Seçim Kurulundan temin edilen şeffaf sandıklarla seçimler gerçekleştirilmiştir. Başta Mahalle Temsilcilerimiz, Aktif Üyelerimiz, Kanaat Önderlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda ortaya çıkan isimler, partili üyelerimizin hür iradesi ile seçilmiştir.

Başından sonuna kadar partimizin felsefesine uygun olarak demokratik bir şekilde geçen seçim sürecinde partimiz üyelerinin oylarıyla “ mahalle delegelerimiz” belirlenmiştir.

İlçe Yönetimimiz yaklaşık 3 yıldır görev yapmaktadır. Bu süreç İçerisinde Urlamızda parti oylarımız 2014 Yerel Seçimlerinde % 44.4 oy almışken, Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde % 59.2,Kasım 2015 Seçimlerinde % 61.1,Referandumda % 79.2 Hayır oyuna ulaşarak ilimizde 4.-ülke çapında 14. Sıraya ulaşmıştır.

Elbette ki bu gurur verici yükseliş demokrat Urla halkını partimize olan ilgi ve güveninin yansımasıdır. Buradan hareketle İlçe Yönetimimiz Urlamızın demokrat tavrına uygun davranmak, ona layık olmak zorundadır ve bu bilinçle göreve geldiği günden beri özenli davranmaktadır. Partimizin  ilçemizde 2700 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. yapılan son “mahalle delege“ seçimlerimiz bu hassasiyet içerisinde gerçekleşmiş ve sadece bir partilimizden mahallesinde ki seçimle ilgili itiraz gelmiştir. Bu tek itiraz bile yönetimimizde uzun uzun tartışılmış, üzüntüye neden olmuştur. Yönetimimizin seçimlerle ilgili yanlış bir uygulamasının söz konusu olması halinde partimizin “ anayasası” olan tüzüğümüzde nelerin yapılması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Tüzükte belirlenen bu yol ve yöntemler yerine bireysel hırs ve ihtiraslarla kamuoyunu yanıltmaya yönelik ifade ve beyanlar en başta partimize zarar vermektedir. Yönetimimiz yapılacak itirazları objektif olarak değerlendirip, sonuçlandıracak olgunluktadır.

Bireysel hırs ve ihtiraslarla, kin dili kullanılarak yapılan beyanların partimizde hiçbir zaman karşılığı olmamış ve olmayacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur"