GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ekim 2017 Perşembe 20:47

Erdoğan-Gökçek görüşmesi sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifası gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile görüştü.

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Beştepe’deki görüşme Melih Gökçek’in isteği üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Melih Gökçek’in İran ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istediği belirtiliyor.

Ankara kulislerinde görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı bilgisi yayıldı.

CNN Türk'teki Hande Fırat'ın sunduğu 'Gece Görüşü' programına katılan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Melih Gökçek için istifa sürecinin başladığını bu akşam olmazsa bile iki-üç gün içerisinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırakacağını söyledi.

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR'LA DA GÖRÜŞÜLDÜ
Hande Fırat, CNNTürk'teki canlı yayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Melih Gökçek'ten önce Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'la da görüştüğü öğrenildi.

Daha önce kulislerde Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’la ilgili sıkıntı yaşandığı iddia edilmişti.

Uğur’un ise “İstifa etmiyorum, istiyorsanız siz görevden alın” mesajı gönderdiği, bağımsız olarak başkanlığa devam etme kararı aldığı öne sürülmüştü.

GÖKÇEK: PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİM
CUMHURBAŞKANI Erdoğan  ile Beştepe'deki görüşmesinin ardından  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek  resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Gökçek," Dün gece Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim,Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan ile görüşen  Melih Gökçek Twitter'da  açıklama yaptı. Gökçek'in açıklamaları şu şekilde:" Dün gece Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim... bu gece görüştük...Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum...Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim...Kamuoyunun bilgisine..." (NTV, Hürriyet)